ĐUKIĆ: Sad je svaki gol bitan

Prije odlaska za Hlohovec iz tabora „lavova” stizala je jasna poruka – dvije pobjede protiv Slovačke otvorile bi vrata Evropskog prvenstva.
Objavljeno: 05. 05. 2017 - 11:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Po dolasku iz Hlohoveca situacija je znatno drugačija Crna Gora je na jeftin način ostala bez pobjede, ali je zahvaljujući trijumfu Švedske nad Rusijom, i bodom zadržala šanse da se plasira na šampionat koji se naredne godine igra u Hrvatskoj. Da te šanse ne bi bile svedene na teoriju, već da bi sačuvali realne nade Crna Gora već sjutra u Bijelom Polju mora savladati istog rivala, odnosno Slovačku…

“Sada je definitivno sve otvoreno i vjerovatno će tako biti do kraja. Postoji realna opcija da tri selekcije imaju isti broj bodova, odnosno da se napravi krug, a sve to dodatno podiže važnost meča u Bijelom Polju. Sa te strane gledano čak i gol razlika može biti presudna. Jednostavno, sada je svaki gol bitan”, objašnjava za Arenu Dragan Đukić, selektor Crne Gore.

Dragan Đukić u Hlohovecu debitovao je kao sedmi selektor u istoriji Crne Gore, koja je iskusnom stručnjaku šesta selekcija koju predvodi sa klupe, nakon što je vodio Makedoniju, Svajcarsku, Jordan, Veliku Britaniju i Izrael. Ipak, debi je ostavio pomiješana osjećanja, jer su naši rukometaši od već viđene pobjede ostali u posljednjoj sekundi.

“Zaista ne znam šta da kažem, gledao sam ko zna koliko puta naš posljednji napad i zatim akciju Slovaka. Jednostavno, moramo shvatiti da se utakmica igra do kraja”, sa dosta emocija u glasu prokomentarisao je Đukić.

Crna Gora već sjutra ima priliku za „slatku osvetu“, jer upravo protiv Slovačke igraće ključni meč u kvalifikacijama.

“Slovačka je pokazala da je dobra selekcija, posebno sada nakon povratka Hruščaka, imala je mnogo opasniju desnu stranu, tako da je djelovala bolje nego u prva dva kola. Protiv Rusije su se vratili u posljednjim trenucima i od minus tri stigli do remija, evo i sada protiv nas, što je odlika velikih timova. Međutim, jasno je da moramo da trijumfujemo, a iako to neće biti lako, nadam se da ćemo uz podršku navijača stići do cilja”, naglasio je Đukić.

Duel u Slovačkoj dobro je poslužio stručnom štabu, ali i igračima, koji sada imaju još jasniju sliku kako odigrati protiv ovog rivala.

“U prvom dijelu nijesmo bili na visini. Igrali smo bez krila, bez pivota, a u velikoj želji često smo pravili greške. Međutim, sve to je iza nas. Sada samo mislimo na ono što slijedi. Moramo odigrati još bolju odbranu, ali uz karakter koji smo kazali, jer ono što raduje jeste da smo se vratili sa minus pet i vjerovali do kraja”, naglasio je Đukić, uvjeren u sjajan ambijent dvorane ,,Nikoljac“.

“Siguran sam da neće biti slobodnog mjesta, a vjerujem da će baš ta sjajna atmosfera i ambijent postati prepoznatljiv prečat ove ekipe”, poručio je Đukić.

Crna Gora i Slovačka igraće sjutra od 20 sati.

Arena

Komentari: 0

Novi komentar