Zaev nudi pomirenje, ali ne i amnestiju od odgovornosti

Lider SDSM Zoran Zaev, koji pretenduje za bude novi makedonski premijer, tvrdi da se zalaže za pomirenje u Makedoniji, ali da odgovornost mora da postoji i da amnestije neće biti.
Objavljeno: 05. 05. 2017 - 16:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zaev je u izjavi za Radio Slobodnu Evropu rekao da "krvave scene" od 27. aprila, kada je za predsjednika Sobranja izabran Albanac Talat Džaferi, i dalje izazivaju zabrinutost javnosti.

"Moramo doći do nacionalnog, etničkog i političkog pomirenja", rekao je Zaev, koji tvrdi da je spreman da ruku pruži svakome.

Istakavši da je pravoslavni hrišćanin i vjernik, da je u njegovoj vjeri oprost važan, kao i u, kako veruje, u katoličkoj i muslimanskoj, Zajev kaže da je spreman da oprosti neprijatelju.

"Imamo političkog neprijatelja. To apsolutno znači da će svi ići na sud i suočiti se sa odgovornošću", rekao je Zaev.

Govoreći o formiranju vlade, Zaev je uvjeren da će dobiti mandat i da će biti formirana do kraja mjeseca, kao i da je spreman na saradnju sa opozicijom.

"To, međutim, ne znači da možemo garantovati i amnestiju za odgovorne pojedince za tajne pregovore, politiku krizu i blokadu pravde i vladavine zakona, jer se sve to može ponoviti", rekao je Zaev.

MINA

Komentari: 0

Novi komentar