SKUPŠTINA KOSOVA: Prvo o povjerenju Vladi, pa o demarkaciji

Sjednica Vlade Kosova na kojoj je trebalo da bude utvrđen predlog zakona o razgraničenju sa Crnom Gorom odlgođena je danas i biće održana poslije sjednice Skupštine Kosova na kojoj će se glasati o povjerenju Vladi.
Objavljeno: 08. 05. 2017 - 14:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Poslije diskusija koalicionih partnera Demokratske partije Kosova (DPK) - Demokratskog saveza Kosova (DSK) kojima su prisustvovali i predstavnici SAD postignuta je saglasnost da se sednica Vlade, na kojoj će biti razmotren Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o graničnoj liniji Kosova i Crne Gore, održi posle sednice Skupštine Kosova koja će biti održana u sredu", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, ratifikacija sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom jedno je od najznačajnijih pitanja za "budućnost građana i države Kosovo".

Na dnevnom redu skupštinske sjednice, zakazane za srijedu, je glasanje o (ne)povjerenju Vladi Kosova kojom predsjedava Isa Mustafa.

Politički analitičari ocijenili su da je današnja odluka da se razgraničenje sa Crnom Gorom razmatra poslije zahtjeva za izglasavanje nepovjerenja u suštini pritisak na DPK da njeni poslanici ne glasaju za predlog opozicije za smjenu Vlade.

Analitičari su ocijenili da bi poslije eventualnog izglasavanja nepovjerenja Vladi Mustafa mogao da okrivi DKP za neuspjehe u vezi sa ukidanjem viza građanima Kosova i razgraničenja sa Crnom Gorom.

Predsjednik Skupštine Kadrij Veselji i premijer Isa Mustafa ranije su kazali da ukoliko ne bude usvojen zakon o razgraničenju sa Crnom Gorom, nema smisla nastaviti sa sadašnjom koalicijom DSK-DPK. (Portal RTCG)

Komentari: 3

tajming

09. 05. 2017 - 09:17

Nema sta skupstina tu da raspravlja kad kazu Ameri oni moraju potpisat. Cekalo se samo da stave montenegro u lonac .
JEST BOGU MI..SLIKA...

09. 05. 2017 - 10:30

...one slike kad Ameri narede Izraelcima da priznadu Palestinu? A kad tamo krk--milijarde na amerikanske banke-vlasnici su Izraelci-oliti naši Arbanasi...? Valja li se valja..niz Čakor poodavno i prije 28 avgusta.1944 i potla bora mi...? Do dana danšnjega-bojim se za navijek..jer,pas je najvjernija čovjekova životinja-a može i obratno-zašto ne?
Kosovo ovo mora da zavrsi

09. 05. 2017 - 19:41

i tu nema dileme, ovo sam licno cuo od jednog visoko rangiranog kosovskog politicara. Pitanje je, zbog njihove unutrrasnje politike, koliko ce da se natezu i TRGUJU sa ovom odlukom, ali ako zele naprijed, a zele, onda to moraju da potpisu.
Novi komentar