"Više od terapije" u DODEST-u

Predstava „Više od terapije“, koju je po dramskom tekstu Kristofera Duranga režirala Alisa Stojanović, biće sjutra izvedena u sali DODEST podgoričkog KIC-a, od 20 časova.
Objavljeno: 08. 05. 2017 - 21:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

U ovom komadu sa Večernje scene Gradskog pozorišta, sada igraju: Pavle Ilić, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Ivona Čović-Jaćimović, Branko Ilić i Emir Ćatović.

Tekst je prevela Olivera Đorđević, dramaturški obradila Milica Piletić, scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja Jelena Đukanović, a izbor muzike uradio je Ivan Brkljačić. Za koreografiju je zadužen Jovica Nikolić, koji sa Slavkom Nelević potpisuje i scenski pokret. Asistentkinja scenografa je Smiljka Šeparović, a kostimografa Milena Đurđić, dok su saradnice u produkciji Ana Medigović i Vukosava Tomović.

- Komad se na duhovit način bavi istraživanjem pravila ponašanja u savremenim muško-ženskim odnosima. Djelo duboko komunicira sa pitanjima ljudske psihe i seksualnosti, otkrivajući niz likova koji se, tražeći psihoterapeutsko izlječenje, zapravo nalaze u tragikomičnim situacijama začaranog kruga u kome je i psihoterapeut jednako spreman da postane pacijent i traži pomoć za sebe. Komad „Više od terapije“ inspirisao je Roberta Altmana da 1987. godine snimi istoimeni film, ali ga je Durang, nezadovoljan ekranizacijom, ocjenio kao „vrlo nesrećan projekat“ - navodi se u najavi ove predstave.

Foto: Gradsko pozorište

Komentari: 0

Novi komentar