Zukorlić: Velika Albanija je nemoguća misija

Sve velikodržavne ideje, bilo hrvatske, srpske, albanske ili ne znam čije, donosile su isključivo zlo, smatra lider Bošnjačke demokratske zajednice, zastupnik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić, uvjeren da od projekta "velike Albanije" neće biti ništa.
Objavljeno: 09. 05. 2017 - 11:33 Promjenite veličinu teksta: A A A
Zukorlic: Velika Albanija je nemoguca misija

- Svaka takva vizija neizbježno nas dovodi do otimanja tuđeg teritorija, tuđeg prostora, tuđih života" - rekao je Zukorlić za “Srpski Telegraph”, prenosi Tanjug.

Albanski cilj je, po njegovim riječima, nemoguća misija.

- Činjenica je da nijedan narod na Balkanu nema kapacitet da stvori imperiju i takve tvorevine, čak i da im netko sa strane pomogne, same bi sebe pojele - naglasio je on.

Po njegovim riječima, pojedini centri moći daju sebi za pravo da ovaj prostor koriste za svoje pokuse, ali to "oni ne bi mogli da im mi ne dajemo povoda".

- Ako mi ne pristanemo da budemo pokusni kunići, niko nas ne može ugurati u laboratoriju - rekao je Zukorlić.

On smatra da zapadnom Balkanu ne treba nikakva nova Jugoslavija koja bi bila vještački nametnuta, ali dodaje da je regionalno udruživanje realnost.

Komentari: 1

Mudro

09. 05. 2017 - 18:29

Veoma pametno govori Zukorlic i udara u centar Balkanskog problema: Ludi Balkanci dozvoljavaju da ih strane sile koriste sa potkusurivanje. Neki zbog neznanja, nedovoljnog obrazovanja, manjka inteligencije, a neki, sto je najgore ,zbog NOVCA. Da ih ne nabrajam sad. Bojim se Zukorlicu da mi Balkanci, kao grupa, jos ovo nismo razumjeli pa moramo da ponovimo ovaj razred jedno 5X puta. Eventualno, ako Bog da, ce mo ovo da shvatimo!
Novi komentar