Šarić iznio 86 dokaznih prijedloga, 85 odbijeno

Branioci Darka Šarića iznijeli su danas na suđenju pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu 86 dokaznih prijedloga u korist odbrane povodom optužbi zbog posjedovanja lažžnih hrvatskih isprava na ime Tomislav Savatović, prenosi Tanjug.
Objavljeno: 09. 05. 2017 - 15:00 Promjenite veličinu teksta: A A A
Saric iznio 86 dokaznih prijedloga, 85 odbijeno

Tužilaštvo se svim tim prijedlozima usprotivilo, a sud je odbio 85 prijedloga, dok će o jednom odlučiti naknadno. Riječ o prijedlogu odbrane da se iz Hrvatske pribave spisi drugog predmeta i da se izvrši uvid. Sljedeće suđenje zakazano je za 25. maj.

Suđenje je kao i do sada održano u specijalnoj sudnici Okružžnog zatvora u Beogradu, gdje Šarić inače boravi, jer je u pritvoru od marta 2014. godine.

On je na početku suđenja u februaru negirao da je ikada posjedovao falsifikovane hrvatske isprave na ime Tomislav Savatović i nije žželio da odgovora na pitanja tužžioca.

Tada je rekao da će na pitanja tužžioca o spornim dokumentima odgovarati tek kada bude pribavljena originalna dokumentacija.

Šariću se takođe pred Specijalnim sudom sudi zbog optužžbi za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, dok mu se u trećem procesu sudi za pranje novca u Srbiji.

On se nakon četvorogodišnjeg bjekstva u martu 2014. predao pravosudnim ogranima Srbije, a prethodno je sebi, kako se sumnja, obezbijedio lažžna hrvatska dokumenta zbog čega mu se sudi u ovom postupku.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužžnim predlogom Šarića tereti za tri krivična djela, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i predlažže da ga sud osudi na osam mjeseci zatvora.

Šarić se tereti da je dvije godine prije pokretanja akcije "Balkanski ratnik" i obračuna držžave sa njegovom kriminalnom grupom, 2007. godine u hrvatskom konzulatu u Bosni i Hercegovini priložžio falsifikovanu ličnu kartu Bosne i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o držžavljanstvu Hrvatske na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojih mu je izdat pasoš.

Potom je, kako se sumnja, nadležžnim služžbama u Zagrebu priložžio falsifikovani izvod iz zemljišnih knjiga u tom gradu na ime Tomislav Savatović, na osnovu kojeg mu je u evidenciji MUP-a Hrvatske kao adresa prebivališta unijeta zagrebačka adresa iz lažžnog pasoša.

Tanjug

Komentari: 1

upućen

09. 05. 2017 - 15:36

U nekim državama od 86 predloga uvojili bi mu .87
Novi komentar