"Bura" u nacionalnom teatru

Komad „Bura“ Vilijema Šekspira u režiji i adaptaciji Dejana Projkovskog biće večeras izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Objavljeno: 10. 05. 2017 - 12:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uloge tumače: Branimir Popović, Nada Vukčević, Nikola Perišić, Momčilo Otašević, Andrea Mugoša, Slaviša Čurović, Mišo Obradović, Zoran Vujović, Mirko Vlahović, Petar Burić, Aleksandar Gavranić, Dušan Kovačević, Dejan Ivanić, Julija Milačić, Jelena Minić, Radmila Božović, dok Prosperovu trupu čine: Anđela Radović, Sanja Popović, Filip Đuretić, Vule Marković, Vukan Pejović, Marija Labudović, Jelena Đukić, Marija Đurić, Milica Šćepanović, Omar Bajramspahić, Marko Todorović i Vanja Jovićević.

Scenograf predstave je Valentin Svetozarev, koreografkinja Olga Pango, kostimografkinja Marija Pupučevska, kompozitor Goran Trajkoski, za scensku akrobatiku zadužen je Aleksandar Ilijev, asistenti režije su Zoran Rakočević i Damjan Pejanović, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- „Bura“ je testamentalno djelo Šekspira, ali mislim da je to veliki testament koji je on ostavio svima nama koji se bavimo pozorištem. U njemu definiše što je glumac, što je pozorišna iluzija, što je java, a što san i, naravno, sloboda koju mi nazivamo scenom ili pozorišnom iluzijom. To što su pojedine scene podsjećale na filmove, dobili smo zahvaljujući tehnici CNP-a. Sve smo radili malo duže nego što je to normalno za jednu predstavu: svjetlo se obično radi sedmicu, a mi smo ga radili mjesec dana i svaku scenu praktično kreirali kao filmski kadar – kazao je Projkovski za naš portal o nastanku ovog komada.

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Komentari: 0

Novi komentar