Uzimajte ovaj začin svaki dan i naslage na stomaku će nestati

On može preokrenuti posljedice visokokalorične ishrane te spriječiti stvaranje masnih naslaga oko struka. Dovoljno je samo prstohvat dnevno kako biste uživali ove blagodati. Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, je predstavljeno 2017. godina na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti.
Objavljeno: 11. 05. 2017 - 11:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naučnici su 12 nedjelja štakorima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom. Testovi provedeni na štakorima prije i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su štakori nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa i protuupalnih molekula u tijelu nego prije.
Takođe, smanjila im se ukupna kilaža i opseg u struku, bez obzira što su jeli masnu i tešku hranu.
Cimet je dokazao da ima puno zdravstvenih koristi. Uz gore nabrojene koristi, tu se ubraja i smirenje probave i poboljšanje rada mozga, konkretnije brže razumijevanje nove građe, piše Daily Mail.
Prema istraživanju sprovedenom u Medicinskom centru Sveučilišta Rush u Chicagu 2015. godine cimet je dokazano povećao proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija. U istraživanju piše da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mljevenog cimeta u kavu ili na zobene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.
Začin cimet se radi od kore drveta cimeta, a pun je antioksidansima, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može spriječiti razne upale. 
U istraživanju sprovedenom 2010. godine U Centru za Primijenjene zdravstvene nauke je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobijanje prekomjerene težine za čak 23 posto.

24sata.hr

Komentari: 0

Novi komentar