KotorArt: Amira Medunjanin prvi put na Don Brankovim danima muzike

Poznata bosansko-hercegovačka interpretatorka sevdalinki, Amira Medunjanin nastupiće 11. avgusta na Ljetnjoj pozornici u Kotoru u okviru XVI Don Brankovih dana muzike, muzičkog segmenta festivala KotorArt.
Objavljeno: 12. 05. 2017 - 12:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ona će nastupiti uz pratnju proslavljenog džez pijaniste Bojana Zulfikarpašića, jednog od najboljih evropskih džez muzičara današnjice, te gitariste Anta Gela i kontrabasiste Zvonimira Šestaka.

- Veoma se radujem dolasku u Kotor. To će biti moja prva posjeta tom gradu i dodatna radost je sam povod, koncertno druženje... kud će ljepše - izjavila je Medunjanin.

Iz KotorArta podsjećaju da je festival, pored kvalitetnog i obimnog umjetničkog programa, prepoznat kao festival koji afirmiše i značajna imena kvalitetne pop, rok, džez i evergrin muzike iz čitavog regiona, poput Gibonnija, Josipe Lisac, Arsena Dedića i Gabi Novak sa Matijom Dedićem, Darka Rundeka, Massima Savića, Radeta Šerbedžije, „Partibrejkersa“.

- Nastupi ovih umjetnika bili među najposjećenijim ljetnjim kulturnim događajima u Crnoj Gori. Programi se odvijaju u okviru Don Brankovih dana muzike, koji je fokusiran na klasičnu muziku. S obzirom na to da smo se uspješno izborili za imidž festivala koji dovodi samo kvalitetne izvođače i da su takvi koncerti uvijek rasprodati i medijski vrlo atraktivni, od 2016. godine, u partnerstvu sa kompanijom Coca-Cola ovakve programe izdvojili smo kao poseban segment festivala - objasnila je PR festivala KotorArt, Sara Lakičević.

XVI KotorArt Don Brankovi dani muzike održaće se od 13. jula do 14. avgusta, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Opštine Kotor i UNESCO-a.

Međunarodni festival KotorArt je festival od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore. Stvara benefite za razvoj kulturnog turizma Kotora, promociju grada u inostranstvu i značajan doprinos međunarodnom imidžu Kotora kao neizbježne destinacije sa bogatom kulturnom ponudom.

Komentari: 1

nepismeni

30. 05. 2017 - 13:05

Nije RadeTa no Rada Šerbedžije
Novi komentar