Radunovićev komad na Velikoj sceni

Predstava „Istraga“ koju je prema tekstu Aleksandra Radunovića, režirao Stefan Sablić, biće večeras izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Objavljeno: 12. 05. 2017 - 12:41 Promjenite veličinu teksta: A A A
Radunovicev komad na Velikoj sceni

Uloge tumače: Dušan Kovačević, Srđan Grahovac, Danilo Čelebić, Nikola Perišić, Stevan Radusinović, Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Marko Todorović, Gojko Burzanović, Omar Bajramspahić i Vule Marković. Ostatak postavke čine: Vukan Pejović, Milica Šćepanović, Vanja Jovićević, Anđela Radović, Marija Đurić, Marija Labudović , Jelena Đukić i Pavle Popović, i djeca: Lena Bošković i Petra Đurišić.

Osim režije, Sablić potpisuje i adaptaciju teksta, te izbor muzike. Scenografija je uradio Miodrag Tabački, kostime Lina Leković, a scenski pokret osmislila je Tamara Vujošević-Mandić. Saradnica na dramaturgiji bila je Ana Vujadinović, muzički saradnik Rade Vukčević, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

- Sve je poznato, jer svi znamo priču i o zmiji, i o rebru, i o Raju... I sve to je predstavljeno na jedan prijemčiv način, a vrlo ozbiljno. Upravo to volim kod Radunovića – da je britak, da je „u sridu“ i da ne možete da se dvoumite. Pozorište je tu samo da postavlja pitanja... A ovo je sada novi početak i Popaj je to dobro osjetio – kazao je glumac Stevan Radusinović.

Foto: CNP/D.Miljanić

Komentari: 0

Novi komentar