"Kids Festival" sjutra u Podgorici, očekuje se učešće 500 mališana!

U prostorijama OSCG održana je Press konferencija povodom “Kids Festivala”, koji će se održati sjutra (10 – 14h) na Trgu Nezavisnosti u Podgorici. O samom događaju i programu na dan održavanja, novinare su upoznali generalni sekretar OSCG Ivan Bošković i organizacioni direktor Kids Festivala Miloš Jovanović.
Objavljeno: 12. 05. 2017 - 13:27 Promjenite veličinu teksta: A A A
Kids Festival sjutra u Podgorici, ocekuje se ucesce 500 malisana!

- Balkan Volleyball Kids Festival ili „Dječiji festival odbojke“ za djecu sa Balkana je projekat koji je pokrenula Balkanska odbojkaška Asocijacija sa ciljem promocije odbojke na našim prostorima. Kids Festival se do sada održavao u Kočaeliju i Istanbulu u Turskoj, Beogradu u Srbiji, a Odbojkaški savez Crne Gore je sve uradio kako bi ove godine Podgorica i Crna Gora dobili čast da budu domaćini ove manifestacije, koja će okupiti preko 120 djece iz 10 zemalja sa Balkana. Želio bih i da istaknem zadovoljstvo što će tog dana biti mnogo poznatih odbojkaških radnika na Trgu, a posebno zadovoljstvo je dolazak Vladimira Vanje Grbića, proslavljenog jugoslovenskog odbojkaša, osvajača zlatne olimpijske medalje u Sidneju i člana „Kuće slavnih“.

Ono što je važno napomenuti je da cilj ovog takmičenja nije nadmetanje, već osim odbojkaškog dijela, sva djeca će biti upoznata i sa kulturnim sadržajima Podgorice i biće im upriličen obilazak grada. U sklopu samog događaja, odlučili smo da uključimo i djecu sa „Jugopetrol EKO mini odbojke“, očekujemo preko 400 djece, koja će takođe da budu dio svega ovoga i koja će dobiti svoje medalje, zahvaljujući našem sponzoru Jugopetrolu. Želio bih i da se zahvalim Glavnom gradu Podgorici, Turističkoj organizaciji Podgorice i Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, na pomoći u organizaciji Kids Festivala. Na kraju, iskoristio bih priliku da pozovem građane Podgorice i Crne Gore da dođu u subotu na Trg nezavisnosti u Podgorici i da zajedno napravimo ovaj događaj još većim” - izjavio je generalni skeretar OSCG Ivan Bošković.

Prisutne novinare, organizacioni direktor Miloš Jovanović informisao je o tehničkim pojedinostima takmičenja:

- Dvadeset ekipa iz 10 država sa prostora Balkana biće podijeljene u 4 grupe, a svaki meč igraće se u jedan dobijeni set do 25 poena. Ekipu sačinjava 6 igrača (3 dječaka i 3 djevojčice). Uzrastne kategorije, za dječake to su godišta 2003. i mlađi  i djevojčice 2004. i mlađe. Po završetku takmičenja svim učesnicima biće uručene zlatne medalje, jer svi su pobjednici kako stoji i u sloganu Kids Festivala - “Volleyball wins” - Odbojka pobjeđuje - kazao je Jovanović.

Spisak selekcije Crne Gore za Kids Festival

Djevojčice:

Katarina Đurković (Budućnost Bemax)

Teodora Stanković (Budućnost Bemax)

Anja Radulović (Budućnost Bemax)

Iva Martinović (Morača)

Anika Mijušković (Morača)

Jovana Tošić (Morača)

Dječaci:

Matija Ćetković (Budućnost Capital Plaza)

Petar Domnik (Budućnost Capital Plaza)

Relja Nikčević (Budućnost Capital Plaza)

Uroš Gluščević (Top Volley)

Filip Mašković (Top Volley)

Relja Grahovac (Top Volley)

Treneri: Ognjen Babalj i Drago Cimbaljević

Komentari: 0

Novi komentar