Srbija uskoro gradi autoput do Crne Gore, posao Kinezima

Srbija će, nakon barske pruge, uskoro graditi i autoput do Crne Gore, na dionici od Preljine do Boljara, dugačkoj 147 kilometara, saopštio je generalni direktor srbijanskog Saobraćajnog instituta CIP, Milutin Ignjatović.
Objavljeno: 12. 05. 2017 - 14:28 Promjenite veličinu teksta: A A A
Srbija uskoro gradi autoput do Crne Gore, posao Kinezima

„Ukoliko se to sada ne izgradi, neće ni u narednih 30 ili 40 godina“, kazao je Ignjatović, čijem je preduzeću povjerena izrada projekta, javlja Tanjug.

Dionice autoputa od Preljine do Požege i od Požege do Boljara gradiće kineske firme, dok bi sporazum o tome trebalo da bude potpisan u okviru predstojeće posjete srpskog premijera Aleksandra Vučića Pekingu.

U Srbiji je prošle godine puštena u saobraćaj 40 kilometara dugačka dionica autoputa od Ljiga do Preljine, dok će u novembru biti u saobraćaju cijeli potez od Obrenovca do Preljine, u dužini od 102 kilometra.

Saobraćajni insitut CIP završio je generalni projekat za jednu od dvije dionice za koje će biti potpisan sporazum sa Kinom, od Požege do Boljara. Iz Instituta su kazali da je riječ o vrlo teškoj, 107 kilometara dugačkoj dionici, koja će ići preko Pešterske visoravni i imaće 51 tunel i 97 mostova. 

Ignjatović je rekao da još nije gotova projektna dokumentacija za dionicu od Preljine do Požege, koja je takođe veoma teška. On je kazao da je Saobraćajni institut uradio generalni projekat za najtežu dionicu, od Požege do Boljara, i utvrdio trasu za pun profil autoputa, sa šest traka. 

Ignjatović je naveo da u Srbiji pojedinci tvrde da na toj dionici neće biti dovoljno vozila i da za sada ne mora da se gradi autoput, što, prema njegovim riječima, nije tačno. 
On smatra da Srbija ima jedinstvenu priliku da sa Kinezima napravi autoput, koji će biti od velikog značaja za državu.

“Ukoliko se to sada ne izgradi, neće ni u narednih 30 ili 40 godina. Sad je pravi momenat da se završi autoput od Beograda do granice sa Crnom Gorom”, poručio je Ignjatović. 

On je kazao da je trasa tog dijela autoputa izuzetno zahtjevna zbog brdsko-planinskog predjela, tako da će autoput velikim dijelom ići iz tunela na most i obrnuto. 

Ignjatović očekuje da će Vučić i ministrica građevine Zorana Mihajlović potpisati sporazum sa Kinezima i da će se nastaviti izrada projektne dokumentacije. 

U Crnoj Gori autoput prema Srbiji gradi kineska korporacija China Road and Bridge Corporation (CRBC), a Ignjatović je uvjeren da će ista kompanija i u Srbiji graditi autoput do Crne Gore. 

 

Komentari: 8

Sovereign

12. 05. 2017 - 17:26

Нажалост админ није имао разумјевања када сам указао на следеће факте: 1. Дио од Пожеге до Бољара је далеко будуће вријеме, јер је Србији важно да се транспортно "отвори" Чачак, Пожега и Ужице, 2. Ово је више маркетинг да се заврши са дискусијом куда ће траса проћи Златибор или Пештер, 3. Србија и нема неки велики интерес да жури да се повезује са бившом СР ЦГ јер је економска размјена скромна. 4. Исто важи за туризам, јер Србија од аутопута нема користи у том сегменту. 5. Моравски коридор је важнији за економију Србије од потеза Пожега - Бољари. 6. Вјероватно ће бити јак притисак да се настави према Републици Српској - Вишеград и даље према Источној Херцеговини и Сарајеву. 7. Бивша СР ЦГ ни у једној констелацији нема стратешки значај за Србију, 8. Барска лука је слијепо цријево на коју српска привреда не рачуна. 9. Србија није под притиском да жури за разлику од ЦГ која очекује долазак повећан долазак туриста тим путем (не из Србије) 10. Неће бити довољно саобраћаја за исплативост.
?

12. 05. 2017 - 23:37

Mrzitelj, kad si nam ovako objektivno, ekspertski objasnio mozes li nam reci zasto je Srbija odlucila da gradi put? Zasto im Srbi iz Crne Gore, koje svakako Srbija smatra korisnim i vazda uz desnu nogu, ne posalju svoju studiju izvodivosti. Cija rijec je cijenjena ako ne vasa?
?

12. 05. 2017 - 23:41

Toto, sta ti radi Jaramaz? Evo ti da ti kazem da svi ovdje znaju da prave research po internetu. Raspitaj se u Beogradu kako se pravi upit na Google. Za prvu pomoc dacu ti neke clanke . Ocu reci nema potrebe da nam saljes ove patoloske budalastine jednog ekstremiste iz Crne Gore jer ima mnogo ozbiljnijih misljenje po interentu. Hvala http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/ekonomija/2729193/kako-ce-izgledati-deo-auto-puta-do-crne-gore.html https://www.srbijadanas.com/biz/vesti/ovako-ce-izgledati-auto-put-od-pozege-do-crne-gore-video-2017-05-10
Sovereign

13. 05. 2017 - 13:35

Хвала на искреном интересу за садржај мојих постова. Ти си мој редовни читалац и ја тебе нарочито цијеним...
Sovereign

13. 05. 2017 - 18:28

Ево једног коментара са референтних сајтова које си навео. "Nije potreban Vama treba vise neg nama da dolazite u Beograd na studiranje, na pos'o, na direktorska mjesta onako bratska. Eee, treba dobar put. Остале не смијем да наводим јер чика админ их не би пустио због великосрпског хегемонизма...Али стварно си аветиња.
west blok

13. 05. 2017 - 20:35

Sami sebi interesantni I nista više, Mađarska ima putokaz prema Austri, Bosna-Hrvatska-CG prema West EU .Crna Gora izoštrava svoje dalekoznore preko BiH I Croacije prema staroj dami Europi.Po svaku cijenu zaobići zemlju šakača I opanaka.
Republika Srpska

16. 05. 2017 - 13:49

Odlično West Blok. Ne dolazite nam vise, a ni ne prolazite.Ogromna većina Srba jednostavno ne želi sa vama da ima nikakve veze, a drugo u Srbiji vas ima abnormalno i nedopustivo puno i u njoj ste izvor kriminala, korupcije, nerada, nepotizma i kumovsko- rođačko- plemenski veza.
Republika Srpska

16. 05. 2017 - 13:45

Potpuno nekoristan i štetan put za Srbiju. Prvo, zbog toga što Srbi izuzetno rijetko idu za Crnu Goru, a drugo što će mase Crnogoraca dolaziti u Srbiju.
Novi komentar