PODGORIČARENJE: Nijesam Bred, ali mogu klapit

Nedavno je Bred Pit dao prvi intervju nakon razvoda od Anđeline Džoli. Ne zvuči nešto spektakularno, ali postoji razlog mimo Pitovog zvjezdanog statusa zbog kog je ovo za sada najčitaniji intervju 2017.
Objavljeno: 13. 05. 2017 - 08:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Otkako je svijeta i vijeka muškarci se vaspitavaju da ne pokazuju emocije. Odmalena ih uče da samo žene plaču, cmizdre, pate i pričaju o ljubavi. On je mužjak, ratnik, vođa, ljubavnik i otac. Treba da bude jak, ozbiljan, odgovoran i nepokolebljiv. Ne smije da se plaši, plače i pokaže slabost.

Zato se titula „emotivno retardiranog“ nije promijenila do dana današnjeg, iako su se prava polova gotovo izjednačila. Muškarci ostaju čvrsti, makar u javnosti, iako su nerijetko u kući manji od makovog zrna. Ako napokon odluče da otvore dušu drugima, reakcije su... (ne)očekivane.

bred-pit-2Najčitaniji intervju

Nedavno je Bred Pit, jedan od najvećih glumaca današnjice, dao prvi intervju nakon razvoda od Anđeline Džoli. Ne zvuči nešto spektakularno, mogli biste reći, ali postoji razlog mimo Pitovog zvjezdanog statusa zbog kog je ovo za sada najčitaniji intervju 2017. godine.

bred-pit-3U intervjuu za modni magazin GQ glumac se potpuno ogolio pred javnošću. Otvoreno je govorio o ljubavi, gubitku, roditeljstvu, alkoholu, marihuani, rasturenoj porodici...Fotografije koje prate intervju veoma su neobične, što zbog lokacija (nekoliko američkih nacionalnih parkova), što zbog ranjivih emocija koje svaka nosi.

Pit izgleda kao da je zaglavljen u prošlosti. Ima suzne oči itužan izraz lica. Vidno je mršaviji. Sve ukazuje na njegovu borbu i sučeljavanje sa samim sobom. Ili mi to tako (želimo da) vidimo?

bred-pit-4

Tri reakcije

Na ovakve „emotivne nepogode“ ljudi reaguju na tri načina, gdje god se nalazili. Ili padaju na zvjezdanu harizmu ili smatraju slavnu ličnost folirantomili misle da je najobičnija piz*a. Svrstavanje u posljednju vrstu najčešće možete čuti na našem terenu. Čuš, muško, pa da pati – to može bit jedino ako je pe*er!

Ženske reakcije su začuđujuće ekstremne. Ili dahću za zvijezdomi blagosiljaju dan kad se rastao od „one jade jadne“ ili se čude tome što je to ženama kod njega privlačno. Kako god, muška emocija ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Nemamo mi para da od tuge pravimo ekskluzive za magazine kao Bred, ali makar o njemu možemo klapit.

bred-pit-5Loše fore

Istovremeno, dok je Pit ogoljavao dušu,jedan pjevač sa naših prostora takođe se ogolio, ali - bukvalno. Sakib, poznatiji kao Šako Polumenta, pokazao je emociju na vrlo čudan (čitaj: odbojan) način i napravio bum objavljujući video zapise na internetu. Danima se o njemu priča, raspravlja, komentariše, zgražava i niže najgora skupina fora otkad je neta.

Mnogo jada i prašine podiglo se oko jednog: „Nedostaješ, dođi da me ljubiš, čekam te, av, av…“, što god ovo značilo. Pjevač je postao predmet sprdanja, kao da je samo on jedan ovakav primjerak u našem okruženju. A šta bi bilo kada bi oni koji se šale na njegov račun malo zavirili u telefone naizgled čvrstih i opasnih frajera koji ih okružuju? Ne mislite da ne bi pronašli još goreg materijala za sprdanje. Šako bi im na kraju postao i simpatičan.

bred-pit-6Kako i zašto su Bred Pit i Šako Polumenta završili u istom tekstu? Zato što, kako god se zvao, gdje god se nalazio i čime god se bavio, ukoliko si muškarac, tjeraće te da emocije naguraš na dno džepa. A suze nijesu „izmišljene“ samo da ih koriste žene. Suze su suze, razmazale maskaru ili ne. Niko nije nimalo manje muško ako plače. Naprotiv: za suze treba imati mu*a...

Pa i Obama je plakao, sjećate li se...

Mirjana POPOVIĆ

FOTO: gq.com

Komentari: 0

Novi komentar