Simović, Radulović i Uehara otvaraju 8. FREI

Osmi festival investicija i nekretnina - FREI 2017 počeće sjutra u Hotelu „Avala” u Budvi i trajaće do 18. maja, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma.
Objavljeno: 14. 05. 2017 - 15:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovogodišnji Festival održava se pod patronatom potpredsjednika Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutina Simovića koji će sjutra obići sajam i razgovarati sa vodećim investitorima, te održati izlaganje na temu „Poslovni ambijent - temelj ekonomskog razvoja Crne Gore”. 

Kroz izložbene i prezentacione forme, na Festivalu će se predstaviti ključni investicioni projekti u Crnoj Gori. Teme diskusija su „Novi zakonski okvir za planiranje prostora i izgradnju objekata“, „Kreditna podrška razvoju turizma“, „Lokalna samouprava i primjena instrumenata za stimulisanje investicija“ i „Koncept razvoja obalnog područja“.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović govoriće na temu reformi u ovoj oblasti, kao podsticaju za intenziviranje investicija.

Učesnici će imati priliku da čuju i izlaganje ambasadorke SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara, o značaju integracionih procesa za ekonomski razvoj Crne Gore.

Na panelu „Lokalna samouprava i primjena instrumenata za stimulisanje investicija“  govoriće predstavnici opština Podgorica, Mojkovac i Žabljak. Pozvani su bili i predstavnici opština Budva, Ulcinj, Cetinje i Berane, ali oni neće učestvovati zbog, kako se navodi, ranije preuzetih obaveza.

Takođe, ove godine su u fokusu i dva ekspertska pozivna izlaganja - predsjednika kompanije THR Eulohija Bordasa, na temu „Trendovi u turizmu i prognoze za Mediteran“, Krisa Grejema iz britanske kompanije Graham Associates o brendiranom rezidentnom smještaju.

Kako podsjećaju iz Ministarstva, FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost. Ministarstvo je i ove godine programski nosilac, generalni pokrovitelj manifestacije je Azmont Investments, dok je specijalni partner kompanija Horwath HTL

Komentari: 0

Novi komentar