"Otvoren kraj" sjutra na Sceni Studio

U utorak16.maja, na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20.30sati, biće izvedena predstava “Otvoren kraj” po tekstu Jovane Bojović, u režiji Petra Pejakovića.
Objavljeno: 15. 05. 2017 - 10:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glumačku ekipu predstave čine: Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Julija Milačić i Gojko Burzanović. Muzičari su: Vjera Nikolić (klavinova) i Mladen Nikčević (gitara).

Za scenografiju i kostimografiju zadužena je Ivanka Vana Prelević, muziku Vjera Nikolić, asistent režije je Zoran Rakočević a izvršna produkcija Janja Ražnatović.

"'Otvoren kraj' je komad o nerazumijevanju, nedostatku iskrenosti i (ne)otvorenosti. Troje ljudi u kasnoj mladosti sučava se sa posljedicama iz prošlosti, svim onim što su im roditelji ostavili u nasljeđe, sa onim što su "otac, njegov otac, pa njegov otac i njegov otac, žvakali godinama. Pri pokušaju da kažu jedni drugima ono o čemu se godinama ćutalo, likovi ove drame se susrijeću sa pasivnošću i površnošću koja oko njih i u njima vlada. U devet 'poglavlja', kroz lične drame, ruši se iluzija da nam je sada dobro i dolazi se do svijesti da je, zapravo, u savremenom malograđanskom urbanom svijetu vrlo zagušljivo i nezdravo do smrti", navodi se u saopštenju CNP-a.

 

Komentari: 0

Novi komentar