Marković sa KKR-om: Spremni za ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu

Kolberg Kravis Roberts (KKR), vodeća svjetska investiciona kompanija, spremna je da ulaže u poboljšanje telekomunikacione infrastrukture koja će obezbijediti bolji kvalitet Interneta građanima ali i svima onima koji borave u našoj državi, kazao je partner u KKR-u i predsjednik KKR Global Instituta general Dejvid Petreus na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.
Objavljeno: 15. 05. 2017 - 16:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

KKR je vlasnik United grupe koja posluje u šest država regiona, a u kojoj je suinvestitor Evropska banka za obnovu i razvoj. KKR je u Crnoj Gori prisutan kroz poslovanje kompanije Telemah Crna Gora, koja je dio United grupe. 

Premijer je pozdravio interesovanje i namjere investitora, saglasivši se sa ocjenama o značaju širokopojasnog pristupa Interenetu za svakodnevni život i rad. Predsjednik je istakao značaj stranih direktnih investicija za našu državu, konstatujući da od njihovog rasta direktno zavisi rast BDP-a. 

Marković je naveo da će u narednom periodu fokus biti na jačanju ekonomije. U tom kontekstu, predsjednik je istakao važnost i posvećenost reformi javne uprave, koja treba da omogući da ona bude servisno orjentisana ka građanima ali i privredi. 

Marković je sagovornika upoznao i sa nastojanjima Vlade da unaprijedi biznis ambijent, obezbijedi rast ekonomskih sloboda te stabilnost javnih finansija. 

Petreus je čestitao Crnoj Gori na članstvu u NATO, a sagovornici su se sagladili da je taj korak važan signal za investitore jer pridruživanje Alijansi obezbjeđuje državi članici mir i stabilnost, a samim tim i sigurnost investicija. Pozitivnim je ocijenjen i napredak države na putu ka Evropskoj uniji, uz ocjenu predsjednika Markovića da je izuzetno važno za cijeli region da EU i NATO drže aktivnim svoje politike proširenja. 

Komentari: 0

Novi komentar