Okupile se seniorke - IVANOVIĆ: Kvalifikacije za SP veliki zalogaj

Nakon odbojkaša, pripreme su danas počele i crnogorske odbojkašice, koje od 30. maja do 25. juna očekuju dvije akcije, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i drugi nastup u Evropskoj ligi.
Objavljeno: 15. 05. 2017 - 16:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na okupljanju u Budvi, gdje će raditi sve do polaska za Sofiju, bile su 23 od 25 igračica (očekuje se dolazak Andree Laković i Ive Vujošević), ukupno tri manje sa prvobitnog šireg spiska (nema korektorke Dijane Vuković, primača servisa Jelene Đurović i libera Marije Mašanović, koje su otkazale zbog obaveza u školi).

Još ranije je poznato da će ovogodišnje akcije, kako je saopštila, zbog razloga lične prirode propustiti kapitenka Tanja Bokan.

Tokom boravka u Budvi, u planu je odigravanje dvije kontrolne utakmice sa Albanijom.

Ksenija Ivanović ističe da je Crna Gora “u veoma jakoj grupi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te da su kvalifikacije u ovom trenutku preveliki izazov za našu reprezentaciju”.

“Mi treba da se okrenemo Evroligi, koju smo prošle godine prvi put igrale. Mislim da smo se predstavile u lijepom svijetlu, pa se nadam da ćemo ove godine, možda, otići i korak naprijed. Svakako nismo ekipa koja ide sa bijelom zastavom, iako smo i dalje mlada ekipa, cure su tek krenule da igraju po inostranstvu, da stiču iskustva. Zato nam je svima reprezentacija značajna kako bismo napredovale, i narađivale formu za sve ono što slijedi”, rekla je Ivanović, koja je, aktivno odmarala mjesec i po, i nada se da će sve biti u redu sa njenim koljenom, nakon artroskopije u novembru.

Pripreme su, počele tehničari Evgenija Milivojević, Tamara Roganović, Marija Šušić, srednje blokerke Ana Otašević, Marija Milović, Andrea Laković, Saška Đurović, Mina Dragović, primači servisa Ksenija Ivanović, Jelena Cvijović, Milena Burzanović, Katarina Budrak, Nikoleta Vujović, Danijela Džaković, Milana Rovčanin, Dragana Peruničić (Luka Bar), korektori Nikoleta Perović, Elza Hadžisalihović, Ivona Nedić, Teodora Čavić, Jovana Vukčević, te libera Melisa Cenović, Anja Pejović i Ksenija Dević.

Naše odbojkašice će u kvalifikacijama za SP igrati u grupi C, na turniru u Sofiji, od 30. maja do 4. juna, sa selekcijama Bugarske, Turske, Rumunije, Švajcarske i Kosova. Prvoplasirana reprezentacija sa ovog turnira stiče pravo direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Japanu, dok će drugoplasirana u trećoj rundi, od 22. do 27. avgusta, igrati sa ostalim drugoplasiranim selekcijama još jedan turnir, sa kojeg će samo pobjednik ići na SP.

U Evropskoj ligi odbojkašice će igrati u grupi B protiv selekcija Francuske, Ukrajine i Gruzije. Igraće se dva turnira u grupi, a domaćin prvog turnira je Gruzija (16 – 18. jun), a drugog Francuska (23 – 25. jun). Plasman na finalni turnir u konkurenciji odbojkašica izboriće prvoplasirane ekipe iz grupa i domaćin finalnog turnira. U slučaju da ne bude organizatora finalnog turnira, polufinale i finale će se igrati u dva meča, kod kuće i u gostima, i u tom slučaju plasman u polufinale izboriće prvoplasirane selekcije i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.

Komentari: 0

Novi komentar