Vučelić: Kurak je bio u mom privatnom obezbjeđenju

Bivši funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Milorad Vučelić izjavio je u Specijalnom sudu da je u njegovom privatnom obezbjeđenju bio i Miroslav Kurak, optužen za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, javlja RTS.
Objavljeno: 15. 05. 2017 - 22:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vučelić je u nastavku suđenja za ubistvo Ćuruvije rekao da je i na dan ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa bio u porodičnoj kući u Crvenki, bez obezbjeđenja.

Naveo je i da ne zna koji broj telefona je koristio Kurak, kao i da ga je o ubistvu Ćuruvije, koga je lično poznavao, obavijestio tadašnji predsjednik Demokratske stranke, Zoran Đinđić.

Vučelić je u vrijeme kada ga je Kurak obezbjeđivao smijenjen sa mjesta generalnog sekretara SPS-a, a privatno obezbjeđenje je uzeo, kako je rekao, po savjetu prijatelja Jovice Stanišića i Frenkija Simatovića.

On je rekao i da je tada, pošto je ostao na funkciji predsjednika Upravnog odbora "Telekoma" (mreža 064) odlučio da uzme mobilne telefone sa druge mreže (063) objasnivši da su "dva ili tri broja" koristili članovi obezbjeđenje.

Vučelić je rekao da se ne sjeća ko su sve bili pripadnici obezbjeđenja i da ih nikada poslije nije vidio, niti razgovarao s njima.

Naveo je i da su te telefonske brojeve koristili članovi obezbjeđenja "Peca i Zoran" i da misli da je jedan od tih brojeva koristio i Kurak.

Na pitanje Kurakov pravnog zastupnika, advokata Stevana Protića, da li zna koji telefonski broj je koristio Kurak, Vučelić je ogovorio odrečno.
"Mislim da je jedan telefon koristio Kurak, ja sam imao svoj... i danas koristim telefon s mreže 063", rekao je Vučelić.

Ti telefonski brojevi, kako je rekao, "jedino su što me dovodi u vezu sa slučajem" ubistva Ćuruvije.

Po optužnici, Kurak je na dan ubistva Ćuruvije koristio broj telefona sa mreže 063.

Vučelić je rekao i da je poznavao Ćuruviju i da su bili u kontaktu, uglavnom na njegov zahtjev.

Vučelić je rekao i da se Ćuruvija viđao s predsjednicom JUL-a Mirom Marković, ali da ne zna "prirodu njihovog odnosa".

"Ćuruvija nije krio svoje susrete s Mirom... a i ja mislim da novinar treba da se viđa sa svakim, i s najboljim i s najgorim", rekao je Vučelić.

Po njegovim riječima, odnosi Ćuruvije i Mire Marković su proizvodili "neprilike, ogovaranja i političke tračeve u SPS".

Rekao je i da pretpostavlja da se Ćuruvija viđao sa Slobodanom Miloševićem, ali da ne zna o čemu su pričali.

RTS

Komentari: 0

Novi komentar