"Karavan" gradova u "Klubu"

Postavka „Karavan“ koja objedinjava radove Nine Vukčević i Gordane Trebješanin, biće večeras otvorena u Galeriji „Klub“ Centra savremene umjetnsoti Crne Gore od 20 časova.
Objavljeno: 16. 05. 2017 - 12:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izložbu, koja će biti dostupna široj javnosti u narednih mjesec dana, otvoriće istoričarka umjetnosti Maja Dedić.

- Krenuti na bilo koji put, nosi sobom neizbježne rizike i neizvjesnosti. Vođeni dvijema različitim energijama, koje prvi put izlažu zajedno, dolazimo do neobičnih odredišta i zanimljivih kreativnih dostignuća. Kroz lični umjetnički izraz i lične emocije, iskazujući sopstvenu svježinu i inventivnost, ove dvije umjetnice interpretiraju zamišljene idealne gradove svaka na svoj način, pretvarajući ih u individualizovane likovne priče – zapisala je ona u katalogu ove izložbe.

Gordana Trebješanin rođena je 1979. godine u Beranama. Završila je slikarski smjer na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2002. godine. Članica je ULUCG-a od 2006. godine. Radi kao profesorica Likovne kulture i vizuelnih umjetnosti u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici. Izlagala je samostalno na Cetinju, u Tivtu i Podgorici, kao i na više grupnih izložbi.

Nina Vukčević rođena je 1976. godine u Baru. Diplomirala je na na slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju 2003, gdje je i magistrirala 2010. godine, u klasi profesora Branislava Sekulića. Članica je ULUCG-a od 2004. godine. Radi kao profesorica Likovne kulture i vizuelnih umjetnosti u Gimnaziji „Slobodan Škerović“ u Podgorici. Izlagala je samostalno u Podgorici, Cetinju i Kotoru kao i na više grupnih izložbi.

Komentari: 0

Novi komentar