"U agoniji" gostuje u Nikšiću

Komad „U agoniji“ rađen po dramskom tekstu Miroslava Krleže, u režiji Ane Đorđević, biće večeras izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta od 20 sati.
Objavljeno: 16. 05. 2017 - 12:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

U ovoj produkciji kuće „Beo art 2015“ iz Beograda igraju: Marija Vicković, Radovan Vujović i Branko Cvejić. Kostime je osmislila Adrijana Pajić, scenografiju Mia David, a tekst je adaptirala rediteljka.

- U pitanju su dvadesete godine 20. vijeka, izuzetno značajan period u istoriji čovječanstva. Kompletan dotadašnji viševjekovni pogled na svijet iz korjena se mijenja vrtoglavom brzinom. Radnja komada prati intenzivan sukob izbeđu muškarca i žene, koji funkcioniše i kao paradigma cijele epohe zvane savremeno doba, zato što su sukobi, krize, dileme savremenog ljudskog bića, iako živi u tehnološki i industrijski drugačijem svijetu od onog od prije 100 godina, rođene i definisane s početkom Prvog svjetskog rata i, naročito, u godinama nakon njega. Predstava prati proces postepenog shvatanja laži u kojoj moderni čovjek živi, pokretanje sveobuhvatne svjesnosti o svim aspektima pojavne stvarnosti kakva jeste, a ne kako se priviđa usljed projekcija i uvjerenja, proces demistifikacije principa po kojem funkcioniše društvo u cjelini – zapisala je Đorđević o ovom komadu.

Organizator je Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Komentari: 0

Novi komentar