Odbijeni prigovori poljske kompanije

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odbio je kao neosnovane prigovore poljske kompanije OT Logistics S.A. na odluke Tenderske komisije za privatizaciju Luke Bar i Montekarga.
Objavljeno: 16. 05. 2017 - 22:35 Promjenite veličinu teksta: A A A
Odbijeni prigovori poljske kompanije

„Odlučujući po prigovorima kompanije OT Logistics S.A, Poljska, Savjet je donio rješenja kojima se odbijaju kao neosnovani prigovori te kompanije podnijeti protiv odluka Tenderske komisije za privatizaciju o rezultatima javnog tendera za privatizaciju društava „Luka Bar“ AD – Bar, br. 02-134/2 i „Montecargo“ AD – Podgorica, br. 02-135/2 od 27. aprila 2017. godine“, saopšteno je nakon sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Savjet je, dodaje se, informisan o novoj, daleko povoljnijoj ponudi ove kompanije.

Savjet je usvojio i Izvještaj Nazorne komisije o stepenu realizacije Ugovora o dokapitalizacij i privrednog društva „Novi duvanski kombinat“.

U njemu je navedeno, između ostalog, da je investitor izmirio sve zaostale obaveze prema radnicima, uzgajivačima duvana, izvođačima radova kao i ostale dospjele obaveze, da će građevinski radovi na fabrici i montaža nove opreme biti završeni tokom juna i da investitor planira da proširi prvobitno planirane kapacitete u dijelu obrade duvana i da poveća broj zaposlenih.

Usvojeni su Informacija društva „Port of Adria“ AD – Bar o realizaciji obaveza iz Kupoprodajnog ugovora za „Kontejnerski terminal i generalni tereti“ A.D. Bar i Izvještaj o činjeničnim nalazima u vezi Ugovora o kupoprodaji akcija privrednog društva „Kontejnerski terminali i generalni tereti“ AD Bar, zaključno sa 31. martom, koji je pripremila revizorska kuća „Ernst & Young“ d.o.o. iz Podgorice.

„U Informaciji je navedeno da je investitor ukupno investirao 11.118.379 EUR i to, između ostalog, u kontejnerski kran marke „Liebherr“, dvije dizalice za generalne terete marke „Terex“, mobilnu lučku dizalicu marke „Gottwald“, utovarivač kontejnera marke „Hyster“, terminalne traktore, poluprikolice, Frigo stanicu sa novom trafostanicom i dizel agregatom čime je ostvario 81,68 odsto Investicionog programa“, saopšteno je nakon sjednice.

Navedeno je da se jedina preostala investiciona obaveza odnosi na sanaciju i ojačanje konstrukcije južne obale Gata 1 i da je do kašnjenja došlo zbog administrativnih barijera sa kojima se investitor suočavao u procesu parcelacije čije je otklanjanje trajalo gotovo dvije godine.

U Informaciji je navedeno da je sproveden postupak po tenderu za izvođenje radova, da će pet od osam prijavljenih kompanija biti pozvano da dostavi konačne ponude kao i da bi radovi trebalo da budu okončani za 16-18 mjeseci.

„U dokumentu stoji da je investitor sproveo socijalni program u ukupnom iznosu od 6.518.076 EUR, što čini 100,28 odsto obaveznog socijalnog programa. Za 230 zaposlenih koji su na dobrovoljnoj osnovi i sporazumno napustili kompaniju, isplaćeno je u prosjeku 28.339 EUR bruto, odnosno 24.048 EUR neto po zaposlenom“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, obračun i isplata otpremnina izvršena je u potpunosti u skladu sa Kolektivnim ugovorom to čl. 135 i čl. 139, kako jezahtijevano odredbama Ugovora o kupoprodaji akcija KTGT AD, na dobrovoljnoj osnovi i uz aktivno učešće sindikata, navedeno je u Informaciji koju je Savjet usvojio.

„U Informaciji je navedeno da je u posmatranom periodu ukupan prihod kompanije Port of Adria AD uvećan za devet odsto, dok su prosjećne zarade uvećane za 35,69 odsto“, navedeno je u saopštenju.

Komentari: 1

Striko Joko-1

17. 05. 2017 - 07:13

Ako je sve ovo tačno, kako se navodi u izvještajima, da li će neko odgovarati zbog kašnjenja na sanaciji gata-1, zbog izrade plana parcelacije koja je kasnila 2 godine?Nijesam baš siguran da je vic u tome. Hoće li neko ovo ispitati? Ili će i ovo biti magla rabota.
Novi komentar