,,Miliću, odlazi, srozao si partiju“

Osam članova Opštinskog odbora SNP Plav tražilo je, u otvorenom pismu, od predsjednika te stranke Srđana Milića da podnese ostavku.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Otvoreno pismo potpisali su Zoran Jokić, član Glavnog odbora SNP-a i članovi Opštinskog odbora SNP-a u Plavu Miloš Paunović, Branislav Da- šić, Vukomir Otašević, Dragić Garčević, Ljubiša Živaljević, Milić Milović i Aleksandar Šoškić.

„Poslije dužeg razmišljanja i ne želeći da na bilo koji način podrivamo jedinstvo i ugled SNP-a kao dugo vremena najjače opozicione stranke, sa programom koji je iskreno podržavalo članstvo partije – odlučili smo da Vam se ovim pismom obratimo kao predsjedniku SNP-a da odmah podnesete ostavku na sve duž- nosti koje u partiji obavljate. Na ovakav korak smo se odlučili iz razloga što ste kao predsjednik SNP-a svojim činjenjem ili više nečinjenjem, svjesno ili nesvjesno, namjerno ili nenamjerno, srozali ugled partije i pasivizirali do krajnjih granica aktivnost članova i organa partije, što je za posljedicu imalo da je naša partija postala partija sa malim ugledom i uticajem na politička zbivanja u Crnoj Gori“, navodi se u otvorenom pismu.

Kako dodaju, gotovo je zamrla aktivnost partije kao političke stranke, a to se adekvatno odrazilo na izborne rezultate u oktobru 2016. kao i na lokalnom nivou u opštinama Budva, Kotor i Herceg Novi.

„Smatramo da je neophodno u skladu sa Statutom izabrati novo rukovodstvo SNP-a, Glavni odbor, predsjednika i druge organe partije. U te organe treba birati ugledne članove partije, spremne da se bore za ostvarivanje programskih ciljeva stranke, a ne za ostvarenje bilo kojih svojih političkih i drugih interesa. Naša je ocjena, a takvo je mišljenje ogromne većine članstva, da ovo treba učiniti odmah, da bi se izborom novih organa stranke povratio njen ugled među ostalim opozicionim strankama, te da njena snaga utiče na tok političkih i društvenih zbivanja kako je to činila i prije“, stoji u otvorenom pismu.

Pobjeda

Komentari: 12

RAŠO

17. 05. 2017 - 08:12

Nije Milić srozao SNP već se SNP sam srozao kroz politička lutanja i dotrajalost čitavog rukovodstva , tj. potrošili su baterije koje nijesu više punjive, tako da je njihov nestanak sa scene samo pitanje dana. Tako će proći i DF i još neke partije. Vrijeme sve pojede.
Kataro

17. 05. 2017 - 08:25

Jeeu li ovo oni isti sto su dr Baca ucili kako da pregovara?
Ana

17. 05. 2017 - 08:28

Nije Milic sam, ostatak vaseg odbora je sa njim. Uz njega su svi oni clanovi koji u damjanovicu vide propast snp i krivicu za sva ova vasa saopstenja. Lice jedno na drugo, ko da ih ista masina kuca.
Preruseni prijatelj

17. 05. 2017 - 08:42

Damjanovica za ministra informisanja postavit.On umije sa parama,tajkunima,Dps-om,raznim drugim uslugama...
Saopstenje za medije

17. 05. 2017 - 09:13

Jutros su se u Snp-u sukobile I cistacice oko sredstava za ciscenje jer su nezadovoljne kvalitetom
Momčilo,Pljevlja

17. 05. 2017 - 09:14

Pa naravno da su se srozali, kad im je jedini program četnikovanje i pljuvanje vlasti. A kod četnikovanja su ipak DF veći majstori.Inače Crnoj Gori, a i DPS-u najbolje odgovara da Milić ostane.
Jovan

17. 05. 2017 - 09:22

Milic jednostavno nema cvrstu ruku, te nije u stanju da vodi Snp.
Ljubo

17. 05. 2017 - 11:22

Ovo je izgleda virus jutros, sve po 3-4 clana se javljaju da mu traze ostavku, kao on im je kriv za ugled partije. A svi ih vidimo s kim piju kafu, a i nesto jace, po kafica. Oce Damjanovic da se on pita tamo gdje ga vise ne zele. Mozda doktori znaju kakav lijek za to, a do tada strogo mirovanje vam preporucujem, a mozete i da citate malo Marka Miljanova sto ima da kaze o junastvu i o cojstvu. Mozda vam ostane nesto u glavi.
neso

17. 05. 2017 - 11:25

OSTATAK SNP-a, da se priključi DEMOKRATAMA. DEMOKRATAMA TREBA DA PRIDJU I KNEŽEVIĆEVI DNP. DPS SE UŠTAVO JER NEM PROMJENA U RUKOVODTSVU. BIĆE JOŠ NESTAJANJA OPOZICIONIH PARTIJA.
Ne brinite

17. 05. 2017 - 11:58

Doci ce I Demokrate na red ...ide sluzba redom
GRAĐANSKI

17. 05. 2017 - 13:51

STVARNO OVA BANDOGLAVA CRMNIČKA ŠUPLJA ĆEPANIKA TREBA VIŠE DA POČINE OD POLITIKE - TO JES, CRNA GORA DA POČINE OD NJEGA! P.S. JEDNOM JE REKA': "VALA GA MOJA ĐECA NEĆE UČIT TA 3 SLOVA" - MISLIO JE NA ONA 3 SLOVA KOJA SU MU PRECI STOLJEĆIMA SVAKODNEVNO IZGOVARALI! ZASTIĐE OD NAŠLJEDNIKA! U(J)EVINA (ZEČEVI S' KOMARNA) MU JE MEĐU 4-5 CRNOGORSKIJA FAMELJA, KOJE SU NASTRAŠNIJE NASTRADALE TOKOM PERIODA "BIJELOG TERORA" I OD PROKLETOGA "BIJELOG TERORA"! ZA SVE TO - ON NI ABERA! ZASTIĐE OD POTOMKA!
Bitan

17. 05. 2017 - 14:55

Poenta je sledeca ...cak i da se radi o" šačici" ljudi kad su odbori u pitanju ...I ako nisam toga stava...pa cak i ako Damjanovic nije najbolje rešenje za sanaciju situacije....treba covjek da da ostavku spram rezultata ostvarenih stranke...ne da traži uzročnike koji su rezultirali takvim epilogom...moralno je da se povuče ...ako voli SNP...ali valjda je to bespredmetno i raspravljati sa ovakvim njegovim ponašanjem spram dešavanja u partiji...covjek jednostavno je vođen ličnim interesom i dok ne pretvori partiju u "kusur" partiju (...a mozda ni tada .)..ce se odvažiti na" moralni " čin. ...ma toliko je degutantno iole mislećem covjeku i raspravljati o ovakvoj "politickoj kreaturi"...treba da ode u političku prošlost. ..prosto to je najljekovitije za SNP...samo kazem..
Novi komentar