Marković: Ne pada mi na pamet da više pozivam opoziciju, neka izađu iz kafića sa Trga Vektre

Predsjednik Vlade Duško Marković rekao je da mu ne pada na pamet da upućuje dalje pozive opoziciji na dijalog, već da Vlada mora da radi na životnim pitanjima, a da opozicija treba da izađe iz kafića sa Trga Vektre i da preuzme odgovornost.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 11:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ako ih je iko pozivao, ja sam ih pozivao. Znate li šta je njihov odgovor bio? "Ne pada nam na pamet".Ne pada mi na pamet da ih više pozivam. Mnogo mi je važnije ovo danas ovdje i sjutra na Cetinju, i prekosjutra na Vraćenovićima, i možda sljedeće nedjelje ponovo u Petnjici, i za 15 dana na Žabljaku kako da unaprijedimo naša skijališta, rizorte, kako da stvaramo novu vrijednost u Crnoj Gori. A oni koji sjede kod kuće i primaju dvije hiljade eura platu iz državnoga budžeta i traže da ih ja zovem svake nedjelje će sačekati malo. Mi smo otvoreni za dijalog, taj smo dijalog saopštili, vrijeme je da opozicija preuzme odgovornost za ono što su im građani opredijelili na izborima. Znači da svi zajedno – i vlast i opozicija – rade u interesu države, da traže političke mehanizme, u parlamentu i van parlamenta da sruše vlast, ali svi zajedno moramo da radimo u interesu države“ – rekao je Marković na Jezerinama odgovarajući na pitanja novinara.

Premijer je dodao da je vladajuća koalicija dobila većinu na izborima i da postoje funkcionalne institucije.

„Ne želimo da radimo bez opozicije, zbog toga smo ih pozvali i u parlament i u Vladu. Ne prihvataju to. Traže ponavljanje izbora. Nema ponavljanja izbora. Neka uđu u parlament, neka sjednu za sto pa ćemo možda razgovarati o nekim novim izborima, ali ponavljanja izbora nema. I u tom vremenu dok se oni ne snađu, dok se ne konsoliduju, dok ne definišu to da moraju biti odgovorni prema državi, prema građanima, prema svojim glasačima, mi moramo da radimo na ovim pitanjima. Ovo su pitanja života: razvoj ekonomije, ulaganja u naše resurse više doprinosi demorkatiji nego njihovi politički stavovi o tome kako demokratija treba da izgleda u Crnoj Gori“, istakao je predsjednik Vlade.

1705markovic2

Na konstataciju novinara da je pomoćnik zamjenika američkog državnog sekretara sugerisao dijalog, Marković je rekao da to nije morao on da nam kaže.

„To je naša partija sa najvišeg nivoa rekla hiljadu puta. Mi smo spremni na kompromis. VI se sjećate da sam ja u svom ekspozeu predstavljajući Vladu stavio kompromis kao ključnu odrednicu naše politike, i ponudio taj kompromis, i pozvao ih da uđu u Vladu iako nemaju za to mogućnost po izbornom rezultatu. Ko god hoće i procrnogorske i da kažemo prosrpske stranke, osim Demokratskog fronta, naravno. Ali, nema odgovora. Mi imamo važna posla. Ne možemo mi svaki dan da pozivamo nekoga da nam se pridruži. Mi moramo da otvaramo gradilišta, da završavamo poslove, da zapošljavamo ljude, da dovodimo nove investitore, da povećavamo naš društveni proizvod, da stabilizujemo naše javne finansije… To je obaveza ove Vlade. Nemamo mi vremena da svakoga dana govorimo: Dođite, izađite iz kafića sa Trga Vektre da nešto pričamo o politici. Nemamo vremena za to“ – poručio je Marković na Jezerinama.

 

Komentari: 39

kriva provaljena dzada

17. 05. 2017 - 12:24

Popravite onaj put u Vracenovice. Ono je zaista sramota da drzavni prelaz izgleda onako bijedno .
LOVĆEN & HAJLA

17. 05. 2017 - 16:26

Ono sto je DEGOL za FRANCUSKU to je sad MARKOVIC za CRNU GORU , bravo MARKOVUCU sa ,,Bag...,, se drugačije ne moze, Jedini nacin je čvrsta ruka a vi imate potencijala i hrabrosti da se suprostavite tome.
jang

17. 05. 2017 - 18:38

kakva megalomanija, majko draga
Bitan

17. 05. 2017 - 12:32

Generalno jasan komentar....nisam pristalica svakako njegove politike...ali covjek eksplicitno kaže da se vrate u parlament i da pričaju o novim izborima....ali ne ponovljenim. ...I sama opozicija zna da je to činjenično stanje( izbori su zavrseni) totalno neoborivo...samo sto opozicija ili ti pojedine grupacije ne mogu zbog samih glasača to da prevale preko usta...mozda i zbog straha da ne izgube jedan dio glasača zbog vođenja takve lelujave ...nekonzistentne politike...ko zna...ali ono što je najbitnije...bolje da se prica o novim izborima...nego da se primaju plate iz kuća. ...p.s mislim da pojedinim opozicionim grupacijama trenutno u ovakvoj situaciji ( spram ostvarenih rezultata na lokalnom nivou)možda i ne odgovaraju sad parlametarni izbori....samo kazem
mrbeen

17. 05. 2017 - 12:40

* nisam pristalica* HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
@ za protivnika

17. 05. 2017 - 21:49

Ustvari za premijera Markovica preporuka da otvori malo kasu i plati Pipuna i Mandu jer kad rade za strane drzave radit ce i za domovinu samo ako se cijena ustanovi. Nije pametno inatiti se nego i iz svojih dzepova ili kako god platite im sa se primire.
Podsjeti me na onaj

18. 05. 2017 - 01:02

vic o "postenoj" francuskinji.
Milika

17. 05. 2017 - 12:37

Svaka mu je kao Njegoseva.Pravo u metu.
A ti njemu

17. 05. 2017 - 14:08

Milika pravo u ... metu Milika, u metu.
Ravnopravna Crna Gora

17. 05. 2017 - 12:58

Smiju li poslanici po ustavu dobijati plate a da ne dolaze na posao? Zasto za njih ne vazi zakon kao za ostale radnike,?Ne dodjes neopravdano tri dana na posao zna se otkaz, nego ne znam kako njima dati otkaz, ali za novcane nadoknade mora da postoje neka pravila, ili!?
Upravu si...

17. 05. 2017 - 14:08

i smiju li poslanici pričat protiv vlasti. Dje to ima bez odje kod nas. Sve su to velikosrbi i ruski plaćenici. Ne bih se čudio da je ova opozicija nagovorila i "drugoga", da bude organizator kriminalne grupe. Na sve su spremni. I ne samo drugoga, no i mnoge, treće, četvrte i koje sve ne po redu...te ovako likvidiraše crnogorsku privredu i postadosmo eko-država, prije no smo mislili. Nidje fabrike, nidje hale, ma ni pogona sa 10 zaposlenih. Samo stambene zgrade, doduše bez parkinga i polu prazne, kladionice i "univerziteti". Fakulteta i univerziteta više no osnovnih škola. Ja ne poznajem nijednoga Crnogorca koji je jednom glasa DPS, a da nema fakultetsku diplomu. Znate li vi kojega? Ako znate uputite ga na Gintaš, tamo ima svega, vjerujem da se potrudi da može naći i diplomu, magistra, doktora...ne mora smišljat čega, oni će mu sigurno reći što mu je najbolje...recimo neki menadžment, pa ovi turizam, pa one evro-integracije, pa spoljnje i koje sve politike i nauke, itd. Ljepota ...
Ravnopravna Crna Gora

17. 05. 2017 - 15:13

To je bilo pitanje jer mi nije jasno zasto primaju platu. Oni se sprdaju i sa narodom koji ih je glasao i sa drzavom koja im eto sipa u usta da nista ne rade. A ovo za DPS je cista laz, jer ja ih znam i bez "fakultetske diplome". Komentar vam je smijesan i nije nikakav odgovor na moje pitanje. Ja stvarno zelim to da znam da ne nagadjamo, stoji li kakav pravilnik u zakonu ili ne.
Upravu si....

17. 05. 2017 - 16:26

Prvo ovo da svi članovi DPS koje poznajem je samo moj namjerni cinizam i znam uzaludno skretanje pažnje na prisutno i od države podsticano urušavanje značenjja fakultetske diplome. Istovremeno mi je žao ne malog dijela vrijednih studenata koji će dobiti bezvredne diplome i lažnu iluziju, koja će na kraju prerasti u razočarenje. Nijesam pravnik, ali znam da ne postoji zakon koji poslanicima zabranjuje bojkot, ali nije nemoguće da postoji zakonit način da se onima koji nedolaze na zasijedanje/ćitaj posao/ plata umanji. Ali ovdje to nije suština. Suština je da je i nedollazak na sjednice vid političke borbe, u ovom slučaju opozicije koja se tako bori za svoje političke stavove, odnosno stavove dijela birača koje predstavljaju. I tu nema ništa nezakonito. to nije tako rijetka pojava u višestranačnim sistemima. Da li je ispravno i koliko je opravdano stvar je ličnog doživljaja. Svakako nije nezakonito, jer izričita odredba o obavezi prisustva poslanika, koliko znam ne postoji.
hit00

17. 05. 2017 - 16:37

Senjore sa ovakvom opozicijom mi bi za 24 sata bili bogata zemlja.De ne pr..i.Mislis li da su bogate zemlje preko noci postale bogate.Treba godina i godina da se napravi nesto cime cemo se ponositi.Nemora za mog i tvog Zivota ali cu biti ponosan da moj sin ili unuk docekaju bolje ali sa tobom tvojom pamecu i ovakvom opozicijom sto se tice pameti istom kao tvojom nikad. Zato sjedi i pati Crna Gora ce uspijeti kad tad
Nijesi upravu

17. 05. 2017 - 16:53

Vidi prijatelju, prvo ne ljuti se zbog male, moje i male pameti opozicije. Viša sila, jel tako. Vi i ovi tvoji sa velikom pameću ste vlast, pa...gdje su rezultati? Razlika izmedju mene nepametnoga i tebe pametnoga je u ovome tvome "Crna Gora će uspjeti kad tad". Ja i mi smo vidiš upravo protiv toga, protiv politike "kad tad". Ne, bolje mora biti mnogo prije i sada živima, a o sinovima da i ne govorim. Ja neću da moj i tvoj sin pričaju priču koju su pričali naši očevi, pa sad je pričamo ja i ti - da će biti bolje "kad tad". Ne, ne i ne...a razlog više je što je nekima, nezasluženo to "bolje kad tad" odavno došlo...
cikotić

17. 05. 2017 - 17:55

@ Upravu si.... Nijesam siguran da si ovaj put u pravu. Za mene su najbolji konobari sa UDG. S njima moš pričat i van struke.
Momčilo,Pljevlja

17. 05. 2017 - 18:21

Nijesi u pravu ni ti gospodine,mada se sa većinom tvojih stavova slažem,ali, ali vi morate uzeti u obzir da se vlada bori da sačuva Crnu Goru, i da im to jedva uspijeva,i još jednom jedva im uspijeva , za sada. Ako to ne vidite onda nijeste dobronamjeran. "Malo rukah,malena im snaga"...
cikotić

17. 05. 2017 - 21:50

Volio bih da nijesam u pravu. Činjenica je da ima oko 12000 visokoškolaca na Zavodu. Činjenica je da je najveći dio štancovan na UDG, Mediteran i nekoliko "univerziteta u bioskopskim salama". Činjenica je da su to većinom ekonomisti, pravnici i menadžeri za sve i svašta. Činjenica je da samo mali broj srećnika radi i to uglavnom kao konobari. Ja mislim da i to pitanje spada u čuvanje države.
hit00

18. 05. 2017 - 00:29

Prijatelju vrni se u stvarnost izostavi iz menija holivudske filmove o brzini i trci,a djelujes i egoisticno po onome nek je meni dobro sad pa drugom kako bidne posle.Osvijesti se pa Crna Gora je samostalna tek 11 godina sto znaci da je mlada drzava koja tek treba da se izgradjuje ali na zalost imamo opstrukciju u samoj drzavi indijance koji bi da danas imaju 100 evra a za sjutra cemo se snalaziti. Nije nam lako ali bi nam bilo jos gore sa tvojom opozicijom cast izuzetcima
cikotić

18. 05. 2017 - 12:51

za hit00. Nije precizno ali ipak. Neko drugi je u holivudskim filmovima o indijancima. Stvarnost svi doživljavaju na svoj način. Činjenica je da su sve poluge vlasti u crnogorskim rukama. AKO NEKA POLUGA NE FUNKCIONIŠE ILI TO SLABO RADI ONDA JE I MOJA I TVOJA OBAVEZA DA TO KRITIKUJEMO. U eri svemirskih tehnologija i informatičkih dostignuća zbilja neozbiljno zvuči priča o mladoj državi "koja tek treba da se izgradjuje."
Mr.No

17. 05. 2017 - 13:40

GOSPODINE PREMIJERU APSOLUTNO SE SLAZEM ALI NE MOGU DA SHVATIM STA IM SE SVE DOZVOLJAVA.UKINITE IM TE PLATE PLJOBICNI PARAZITIUJU SVAKI DAN PO DRZAVNIM INSTITUCIJAMA,SPRDAJU SE ZASTAVI NE USTAJU NA HIMNU.DOJADISE BOGU I NARODU A SAMO SETAJU CVIKE OD KAFICA DO KAFICA...
Besplatan savjet

17. 05. 2017 - 14:24

Ili im ukinuti plate ili evo još bolji predlog predsjedniku DPS-a. Da naredi svojimposlanicima da i oni ne dolaze u skupštinu i to javno objavi preko sredstava informisanja. Onda bi opozicioni poslanici stoposto nagrnuli i posijedali u Parlament, a kad oni udju portir to javi u DPS i onda i oni iznenada banu i zateknu opoziciju unutra. Onda je stvar gotova. Samo se javi preko tv-a, da se opozicija vratila, a EU i Amerika će to podržat...džaba će posle bit pravdanje opozije, ka i dosad. Ne zezam se ovo treba DPS da proba. Ne znam kako drugačije mogu vratit opoziciju u Skupštinu, kad već neće ponavljanje izbora.
Besplatan savjet

17. 05. 2017 - 16:40

Ludi samo sam se šalio. Nemojte me više lakovat. I molim vas nemojte ovu "ideju" ispričat nekome iz DPS-a, kaki su oni bi ovo i probali, a ja sam opozicionar. Ne želim da im pomažem, hahaaaaaa.
Hrabro!

17. 05. 2017 - 13:43

E ovo nije dosad zabilježeno da Premijer poziva opoziciju na proteste protiv sopstvene vlade. Ljudi sjede u kafićima i umjesto da ih podstiče da nastave, on ih poziva "da izadju napolje i preuzmu odgovornost". A ako ga poslušaju, onda će da ih poziva da se razidju i udju nedje...ovom DPS-u čovjek stvarno ne može ugodit.
cikotić

17. 05. 2017 - 14:59

Tako je. Neka obilaze gradilišta i skijališta i otvore i oni ponešto.
hit00

17. 05. 2017 - 16:39

Cikoticu oni mogu otvoriti samo pismo sa pozivom za sud
cikotić

18. 05. 2017 - 10:54

Mislio sam da je ironija očigledna!
Pravi potezi

17. 05. 2017 - 15:22

To nama treba, to će nas spasit, skijališta i rizorti te od 12, rade 2 nepuna mjeseca na godinu. Što će ni fabrike i proizvodnja, to nek rade ovi zaostali i neznaveni njemci, Francuzi, Amerikanci, Kinez i ostali te niučemu nijesu ni primać
...

17. 05. 2017 - 20:49

Na fabrikama rade Medojevic i Mandic, tamo negdje u Ceceniji,a mozda nesto dovedu do Doboja.
Kakva

17. 05. 2017 - 15:49

crna opozicija... oni ne znaju sto ce vise od sebe samija... da im je u crnu zemlju da propanu, da ih nema vise... lise onoga becica, ali i on kad odluci dje ce i na koju stranu ostace bez pola birackog tijela.
Momčilo,Pljevlja

17. 05. 2017 - 16:30

Jeli "kakva", vjerovatno si mislio na Beeečića...
Bumbar

17. 05. 2017 - 16:36

Ima istine ali muslim kada ih postroji ovaj Hojt Ji bice kao i u Makedoniji svi ce se nacrtsti za stolom. Samo nece se joguniti ni priblizno kao Ivamov. Pitace treba li jos.
Mila K

17. 05. 2017 - 16:53

Ovakvo ponasanje kod zena, ovi tipicni CG muskadini obicno zovu histerisanje. CG ekonomija se ne razvija kidanjem crvenih vrpci i posjecivanjem zabitih mjesta gdje se probija put, mozda. A premijeru jeste zadatak ako se priprema znacajno mijenjanje stopa poreza da to transparentno podijeli sa gradjanima i privredom, a ne da se ceka novi smijesni papir kome se tepa da je nova fiskalna strategija. To su detalji koji imaju uticaj na ekonomiju, posebno na zaposljavanje, jer sve ove pasje svadbe od posjeta po politickoj liniji su jalove u bilo kakvom konkretnom rezultatu. To premijer dobro zna zato je u decibelazi za nekoga ko stize iz bjezbjedonosnih sluzbi primjetno na visokim tonovima antagonizma, i to skoro pa nepotrebno. Pa zar bilo ko ovdje vjeruje da g-din Hojt Ji nije dobrano bio neprijatan u pritiscima, da ga premijer sada diskvalifikuje kao nevaznog u onome sto je eventualno preporucio.
Guest_50080

17. 05. 2017 - 17:42

Mila K . A koliko ti imas vaznijih poslova od svakodnevnog javljanja po portalima . A da nesto ipak pokusas ? Nikad se ne zna ! Mozda i upali ! Probaj . Manje na portale vise u grad . Medju narod , prijatelje , poznanike , setaj , uzivaj . Mozda se ipak - nadje .
hit00

18. 05. 2017 - 01:54

Mila imas li sporet kuci, kuhas li ....
Miljan

17. 05. 2017 - 17:35

Niti treba vlast da pominje opoziciju niti treba opozicija da pominje vlast.Za cetiri godine su opet izbori pa neja se probaju.
josef k.

17. 05. 2017 - 18:32

Nevjerovatna moralna kriza u CG. Od botova se ne može nikuđ.
Hipokrizija

17. 05. 2017 - 18:36

Žive od crkavice a laju iz sveg glasa, eh moji botovi. Vjerovatno nećeš pustiti ovo, jer pak i ti si botina :(
hit00

18. 05. 2017 - 01:57

Za hipokriziju: reci brate da ti nik preveden na naski znaci licemjer pa neka si nema veze
Novi komentar