Hiršl: Societe Generale ne prodaje banku u Crnoj Gori

Societe Generale nije u procesu prodaje Societe Generale banke u Crnoj Gori. Grupa je zadovoljna sa poslovanjem ove članice, koja je tokom više godina pokazala svoju sposobnost da ostvari snažan i profitabilan rast zahvaljujući posvećenosti i kvalitetu menadžmenta, svojim zaposlenima i uslugama koje nudi svojim klijentima - poručio je Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor Societe Generale banke Montenegro.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 12:52 Promjenite veličinu teksta: A A A
Hirsl: Societe Generale ne prodaje banku u Crnoj Gori

Skupština akcionara Societe Generale banke Montenegro AD usvojila je danas godišnji izvještaj o poslovanju banke, sa mišljenjem nezavisnog spoljnog revizora. Banka je u 2016. godini ostvarila najbolje komercijalne i finansijske rezultate od kada je Societe Generale prisutan u Crnoj Gori. Rekordni rezultati omogućili su, već treću godinu za redom, raspodjelu dijela dobiti akcionarima banke. Banka će svojim akcionarima isplatiti dividendu u iznosu od 50 odsto ukupnog profita banke odnosno 3,9 miliona eura.

Odličan rezultat banke je, kako su saopštili, odraz povećanog broja klijenata, kao i uspjeha u svim segmentima poslovanja: sa građanima, malim i srednjim preduzećima, javnim sektorom i privredom.

- Rezultati potvrđuju da Societe Generale banka Montenegro AD ima jednu od vodećih pozicija i da je prepoznata kao banka posvećena klijentima, sa konstantnim povećanjem svog tržišnog  učešća – navodi se u saopštenju dostavljenom našem portalu.

 Na sjednici je takođe usvojena i odluka o izmjenama i dopunama statuta, kao i imenovanju članova Odbora direktora banke. Za članove Odbora direktora izabrani su: prof.dr. Milorad Katnić, predsjednik Odbora direktora banke, Antoine Alexis, direktor Finansijske divizije Societe Generale Grupe za Evropu, Miroslav Hiršl, glavni izvršni direktor banke, Sonja Miladinovski, direktorka Finansijske divizije Societe Generale banke Srbija i Verica Maraš, direktorka kompanije „13.jul Plantaže“.

Komentari: 1

Mila K

17. 05. 2017 - 23:05

Od kada se izvrsni direktori subsidijarne banke pitaju oko strateskih odluka finansijske grupe, tj. maticne kuce? I zar izvrsni direktor subsidijarne banke ne bi sve rekao u javnost sto ide licno njemu u prilog posto bi u suprotnom njegovo radno mjesto bilo suvisno.
Novi komentar