Radionica o korištenju GPS tehnologije za unapređenje turističke ponude

Prva serija radionica o korišćenju digitalnih tehnologija za unapređenje turističke ponude na sjeveru Crne Gore, održana je tokom prethodne dvije sedmice na Žabljaku, u Plavu i Beranama. Radionice se organizuju u okviru projekta „IT kao podrška razvoju avanturističkog turizma“, koji realizuju TO Žabljak i Telenor fondacija. Cilj radionica je obuka pripadnika pripadnika outdoor klubova i planinskih udruženja da aktivno koriste savremene tehnologije, kako bi se atraktivne lokacije učinile još dostupnijim za turiste.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 13:53 Promjenite veličinu teksta: A A A
Radionica o koristenju GPS tehnologije za unapredenje turisticke ponude

,,S obzirom na to da je velikom broju turista Crna Gora omiljena destinacija za aktivan odmor, naš zadatak je da im olakšamo orijentaciju i omogućimo veću bezbjednost u planinskim područjima. Zahvaljujući ovom projektu uskoro ćemo u ponudi imati jedan sasvim nov turistički proizvod”, rekla je direktorica Turističke organizacije Žabljak, Vanja Krgović-Šarović.

Projektom je predviđeno održavanje pet radionica - u Kolašinu, Pljevljima, Beranama, Plavu i na Žabljaku. Polaznici će naučiti da unose GPS podatke i uzimaju koordinate lokacija od značaja za turističku ponudu. Na taj način, 20 popularnih planinskih staza na području nacionalnih parkova Biogradska gora, Durmitor i Prokletije biće mapirano, a sve relevantne informacije biće postavljene na elektronske mape i relevantne sajtove. Time će atraktivne lokacije biti lakše pretražive, a posjetiocima će biti omogućeno bolje snalaženje u prirodi.

Projekat Turističke organizacije Žabljak izabaran je na četvrtom konkursu Telenor fondacije “Uključi se digitalno”, raspisanom u novembru prošle godine, a kojim su podržana rješenja usmjerena na korišćenje digitalnih tehnologija za unapređenje oblasti obrazovanja, zaštite životne sredine i inkluzije društveno ugroženih grupa. U toku je novi konkurs Telenor fondacije, koji je otvoren do 9. juna ove godine. 

Komentari: 1

inžinjer

17. 05. 2017 - 16:18

Ovim je Telenor dokazao da im je ta fondacija prodavac magle jer ovo je notorna glupost . Ovako sa nama postupa i još dosta stranih firmi koj misle a smo mi tehnološki totalno zostali iako se smijem kladiti i da su naša djeca i turitički radnici pametniji od ovih iz Telenora i Norveške ali im se mora priznati da su im političari pametniji. Biće i a je neko iz te fondacije dobro omrsio brke .
Novi komentar