Novi "Dnevnik čitanja" večeras u Dvorcu Petrovića

Izložba radova učenika Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, nastalih na časovima književnosti profesora Miroslava Minića tokom ove školske godine, biće večeras otvorena u prostorijama Fondacije „Petrović Njegoš“ u Dvorcu Petrovića na Kruševcu, u 19 sati.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 15:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Postavka „Dnevnik čitanja“ nastala je kao rezultat rada prof. Minića sa učenicama i učenicima, njegove potrage za odgovarajućim pedagoškim pristupom u radu sa mladima. Izložba predstavlja svojevrsni dokument o načinu na koji su učenice i učenice vizuelizovali svoje doživljaje, shvatanja, ideje poimanja života na koje su ih podstakla književna djela.

Učenici su i ove školske godine na časovima i u okviru vannastavnih aktivnosti stvarali kolaže prema djelima: „Čekajući Godoa“, „Prokleta avlija“, „Stranac“, „Braća Karamazovi“, „Majstor i Margarita“, poeziji Boba Dilana, „Ana Karenjina“, „Evgenije Onjegin“, „Gavran“, „Romeo i Julija“, „Revizor“, „Čiča Gorio“ i „Santa Maria della Salute“.

Podsjećamo, tokom prošle školske 2015/2016. godine, u želji da podstakne učenice i učenike prvog i trećeg razreda da svoj doživljaj književnog djela vizuelno izraze, Minić je pokrenuo proces izrade kolaža koji su nastali od crteža, fotografija i isječaka iz novina. Izložba šesnaest radova otvorena je maja 2016. u prostorijama Fondacije „Petrović Njegoš“ i u novembru 2016. godine u Knjižari „Karver“.

Za ovu izložbu, on je dobio nagradu za Najbolje primjere dobre prakse koji podstiču i promovišu preduzetničko učenje, na konkursu Nacionalnog partnerstva za preduzetničko učenje Crne Gore.

Izložbu je finansijski podržala Fondacija „Petrović Njegoš“.

Komentari: 0

Novi komentar