Tramp: Nijednog političara u istoriji nisu tretirali gore

Predsjednik SAD Donald Tramp naveo je da nijednog političara u istoriji nisu tretirali gore i više nefer od njega, prenosi CNN.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 20:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ne možete im dozvoliti da vas povuku, ne možete dozvoliti kritičarima da vam stanu na put do snova“, naveo je Tramp.

Obraćajući se diplomcima Akademije obalske straže SAD, Tramp je rekao da, iako stvari nisu uvijek fer, "morate da pognete glavu i da se borite, borite, borite", rekao je Tramp.

Kako navodi CNN, to predstavlja aluziju na "opsadu" pod kojom se našla Bijela kuća zbog pitanja o navodnom Trampovom zahtjevu da bivši direktor FBI Džejms Komi prekine istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu.

"Nikada, nikada, nikada da ne odustajete. Sve će ispasti dobro na kraju", rekao je Tramp u Nju Londonu u saveznoj američkoj državi Konektikat.

Tramp se našao na meti kritika nakon što je prošle nedjelje smijenio Komija sa mjesta direktora FBI koji vodio istragu o navodnoj umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine i nakon što su mediji objavili da je odao povjerljive informacije ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

"Vašington post" je ranije, pozivajući se na američke zvaničnike, objavio da je Tramp Lavrovu, tokom njihovog susreta prošle nedjelje, otkrio povjerljive podatke o Islamskoj državi i potencijalno ugrozio obavještajni izvor.

Pored toga, "Njujork tajms" je izvijestio da je američki predsjednik u februaru tražio od Komija da prekine istragu o vezama njegovog tadašnjeg savjetnika Majkla Flina sa Rusijom, što je Bijela kuća odmah demantovala.

Najnovije ankete pokazuju da, po prvi put, više Amerikanaca podržava pokretanje postupka opoziva svog predsjednika Donalda Trampa nego što se protivi toj proceduri, piše "Indipendent".

Izvor: b92.net

Komentari: 1

CT

17. 05. 2017 - 23:41

Covjek jednostavno ne razumije drzavu ciji je predsjednik!
Novi komentar