GO DPS-a: Potrebno dalje jačanje političkih kapaciteta i povjerenja građana

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore konstatovao je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, da su ostvareni ključni ciljevi državne politike i pozdravio završetak procesa integracije Crne Gore u NATO, što će obezbijediti trajni mir i stabilnost, kao i najvažnije preduslove daljeg ekonomskog razvoja.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 21:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Prioritet DPS-a i Vlade koju DPS odlučujuće konstituiše, je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost, naročito mladih ljudi. U tom cilju, važno je dalje unapređenje poslovnog ambijenta i vladavine prava. Glavni odbor je analizirao rezultate proteklih lokalnih izbora u Nikšiću i u Herceg Novom. Izražavajući zahvalnost građanima Herceg Novog za podršku DPS-a, koja je i nakon nedavno održanih lokalnih izbora ostala najjača partija u lokalnom parlamentu, Glavni odbor je naglasio potrebu daljeg jačanja političkih kapaciteta i povjerenja građana te opštine u našu politiku - navodi se u saopštenju.

Iz GO DPS-a dalje upućuju čestitke građanima Nikšića „na pobjedi, odgovornosti i mudrosti koju su pokazali na proteklim lokalnim izborima u tom gradu“.

- Glavni odbor je konstatovao da rezultat izbora pokazuje da ne samo da je opoziciona politika poražena od građana, već i da su institucije pobijedile bojkot i destrukciju koji su organizovale opozicione partije. Rezultat nikšićkih izbora je bio veoma jasna lekcija opoziciji da je samo uz učešće u izbornim procesima i radu u okviru institucija moguće prevazilaziti izazove koji postoje na crnogorskoj političkoj sceni. Glavni odbor DPS je na današnjoj sjednici verifikovao i zaključke sa Osme sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, čija je tema bila „Investicije, investiciona klima i razvoj preduzetništva i biznisa u funkciji dinamičnijeg ekonomskog razvoja“ - navodi se u saopštenju te partije.

Komentari: 0

Novi komentar