URA: Nasilje je posljednji stadijum autokratskog, trulog i uplašenog režima

Kao antifašistička i građanska organizacija, najoštrije osuđujemo svako nasilje i radikalizam, sa koje god ono strane dolazilo, stav je Građanskog pokreta URA.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 22:01 Promjenite veličinu teksta: A A A
URA: Nasilje je posljednji stadijum autokratskog, trulog i uplasenog rezima

- Uvažavajući demokratska načela i pluralizam mišljenja, a na poziv organizatora, potpredsjednik Građanskog pokreta URA Neđeljko Rudović je na večerašnjem skupu ponovio naše izvorne teze – da bez demokratske smjene DPS-a, jačanja institucija i ekonomskog razvoja, ne može biti dugoročno stabilne, jake i suštinski nezavisne Crne Gore, istakli su u Građanskom pokretu URA, nakon večerašnjeg incidenta na tribini Crnogorskog pokreta - stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Dalje se navodi da je potpredsjednik GP URA „izviždan i izvrijeđan na tribini Crnogorskog pokreta jer je u toku svog govora kritikovao DPS i vlast“, te da je na njega „pokušao i fizički da nasrne jedan od učesnika skupa, ali su ga okupljeni u tome spriječili“.

- Kao i svaki put do sada, kvazi-patriote nisu bile na braniku Crne Gore, njenog suštinskog prosperiteta i stabilnosti, već na braniku organizovanih kriminalnih grupa Demokratske partije socijalista (DPS), u očajničkim pokušajima da sačuvaju svoje budžetske apanaže. Politička kultura i vrijednosti koje oni promovišu, do srži su ogoljeni na večerašnjem skupu - istakli su u pokretu URA.

Iz Pokreta dalje navode da je „ostrašćenost pojedinih učesnika večerašnjeg skupa razumljiva “kada se uzme u obzir da su mnogi od navedenih – finansijski usko vezani za DPS, te da bi, u slučaju smjene vlasti, ostali bez svojih ’analitičarskih’ apanaža“.

- U toku četvrtvjekovnog lutanja vladajuće DPS, mnogi od tih „budžetskih intelektualaca“ su se bespogovorno prilagođavali i stavljali u odbranu trulog režima, od jurišanja na Dubrovnik i velikosrpskih planova, do posljednjih – crnogorskih patriotskih naboja, kao dimne zavjese za golu autokratiju i pljačkanje sopstvene države. Cilj odlaska našeg potpredsjednika bio je da, shodno kulturi dijaloga i slobode govora, po ko zna koji put ukažemo na neophodnost smjene ovakve vlasti i odbacivanja nacionalizma koji ona širi, ali je to bilo nemoguće učiniti u atmosferi nasilja, šovinizma i netolerancije - stoji u saopštenju pokreta URA.

Oni podsjećaju da od osnivanja njeguju i zagovaraju slobodu mišljenja, različitosti i konstruktivnog pristupa, dok najoštrije osuđuju „nasilje i sva šovinistika i fašistička skretanja, bilo da su crnogorska, srpska, bošnjačka ili bilo koja druga“.

- Fizički obračuni i eskalacija nasilja su posljednja linija odbrane, kao i posljednji stadijum, ovog trulog i autokratskog režima. Uprkos svim pritiscima, URA će ostati dosljedna svojim izvornim programskim ciljevima - smjeni vlasti i nužnoj demokratizaciji Crne Gore - naveli su na kraju javnog obraćanja.

Komentari: 16

stranka bakterija

17. 05. 2017 - 22:20

Vi ste postali obicna politička bakterija na tjelu DF-a, sram vas bilo. Da vam nije medija koji vas je osnovao culo se za vas ne bi koliko vas ima. Vas jedini cilj jeste razbijanje suverenistickog I proevropskog bloka I za to ste placeni
Nije cilj skupa postavila URA

18. 05. 2017 - 15:04

..."Cilj odlaska našeg potpredsjednika bio je da, shodno kulturi dijaloga i slobode govora, po ko zna koji put ukažemo na neophodnost smjene ovakve vlasti i odbacivanja nacionalizma koji ona širi, ali je to bilo nemoguće učiniti u atmosferi nasilja, šovinizma i netolerancije - stoji u saopštenju pokreta URA." Kako Vi koji ste pozvani da pomognete i ucestvujete kao procrnogorska stranka u stvaranju nacionalne i drzavne strategije mozete da postavljate na tudjem skupu, gdje gostujete ,svoje ciljeve .Cilj je odredio koliko ja shvatam organizator CP i procitana deklazacija o "pet politika " To je trebalo pomoci na nacin sto ce se od strane URA-e dopiniti ili promijeniti nesto od planirane deklaracije .No da ne budem advokat CP-a nikome nije bilo drago neimanje demokratskog kapaciteta nekih posjetilaca da se saslusa drugacije misljenje .Ima mnogo kulturnijih nacina za izrazavanje naslaganja. Djuro Vucinic
Irishman

17. 05. 2017 - 22:54

A sto su uopste zvali likove iz ove parazit stranke??cus uvrijedio se gospodin sto ga izvizdase,a sto ocekuju oni i sdp nakon svega sto su uradili?? Micite nam se s ociju da ve ne gledano Izdajnici!!
Milos

17. 05. 2017 - 23:05

Najbolje da ga ...... , zato sto je rekao nesto sto je ziva istina... Jadni smo sa ovakvima
Vaspitno

17. 05. 2017 - 23:15

su reagovali na klicu zaraze u CG tijelu, sto najbolje potvrdjuje gostovanje Rudovicevog iskompleksiranog Eee predsjednika, koji na TvCG rece:"crnogorski biraci kao dinosaurusi-veliko tijelo, mali mozak"!? Eee, kakva Tv takav i gost!
Hoteli,Mediji

17. 05. 2017 - 23:20

Opet spominjete Dubrovnik i veliku Srbiju,a o privatizacijama hotela po cijeni od 300 eura po kvadratu nista.Kredita preko CKB-a za te iste hotele i medije nista.Otvaranje privatnih banaka,opet nista. Nikad nista o vasim postenim osnivacima koji napravise stotine miliona uz ovu ,,lopovsku vlast''. Brzo ce oni i vas nazivati olosem i lopovima,cim cupnu jos koji hotel i banku,po dje koji stan u London itd...A ti Rudovicu i dalje se bori za njihove interese i primat ces tu platu u Parlament,a ovamo jos hotela i banaka i svega lijepoga.
Zoran

17. 05. 2017 - 23:28

Ura i postenje nasekirah se za ovo njihovo saopstenje.
Draško

17. 05. 2017 - 23:46

Naša očekivanja da kao i svi ostli učesnici utemeljimo pročitanu deklaraciju. Rutović je izašao i pričao kao da je na skupu ili konvenciji URE. Sramota, da ga nijesu prekinuli organizatori uz opasku da je promašio temu ili skup.
Mikloš kauboj

17. 05. 2017 - 23:59

Izgleda da je URA u velikoj krizi, kad mora svuda o politici da priča. Kako su pobrkali, a ovaj Rudović me iznenađuje ima PR agenciju, a oni sve lošije i lošije prolaze. Kad ne umiješ da procijeniš šta gdje i kako, batali brate .... I onda im kriv DPS
Nisu ove ni trebali

18. 05. 2017 - 02:50

primiti jer ne shvataju (laz! znaju dobro) da ovo nije bilo ni za ni protiv Mila i DPS-a nego za Crnu Goru. A oni, po obicaju, ne mogu a da ne pokusaju da love u mutnom! Ish bre!
Spasoje

18. 05. 2017 - 07:13

Ne bi me cudilo da sama URA nije iscenirala ove dogadaje samo da bi se mediski eksponirali.Ko ce da napada partijicu od par procenata.Niko.Ovo su oni sami iscenirali.
Tesla

18. 05. 2017 - 09:18

Ura je promasila politiku,krece se kao mali camac na moru.Bez jasnog stava,pravca,sto je najgore sluzi kao i ostatak opozicije - kao nalepnica.Samostalno cine nulu,u koaliciji sa naprimjer sdp- pozitivnu nulu.Nijesu svjesni da ako/kada se sudski proces zavrsi i kako sve izgleda dokaze pokusaj pucha i stvaranja haosa i krvoprolica u CG,POSTAJU u cesnici u toj prici.Bice poznati kao mala stranka koja je sa ostalom opoziciom bacila pod noge sve vrijednosti koje nase drustvo krasi za rad nekih njima poznatih vrijednosti. Opozicija DPS da i rado,to zelimo svi u CG.Kroz demokratiju povecavamo i nase standarde.Ali gospodo moja iz URE i opozicije,shvatite jednom,NIPOSTO opozicija drzavi!!! To znaci samo vas kraj!! A da ne govorim za VASE istorijske posledice.Pored ostalog biti objeljezen u istoriji kao pucista i neprijatelj CG ne zeli niko,pa mislim ni vi.Na kraju - domakratiji je mjesto u parlamentu a ne na ulici.Primat platu i govoriti o postenju je bezobrazno i licemjerno!!! Odoh da radim..
Mishko

18. 05. 2017 - 11:13

URA su paraziti crnogorske politike i namijerno su poslali Rudovica da obstruira rad CP to je vidljivo iz aviona oli nima vise prihvatljivo samaljota.Sta ocekivati od Vijsti vec samo sada pokusati nasrtaje razne vrste,ali ne smijemo se obazirati vec pokazati vecu agilnost u svakom nastupu i razviti infrastrukturu u svim poljima crnogorskog bitisanja.CP obavezno treba zvati ubuduce stare vukove osnivace LSCG i SDP dokazane CRNOGORCE!!!!!
Karlo

18. 05. 2017 - 14:31

Vise od 90%. clanova nekadasnjeg LS ce glasati za CP.Iz razgovora sa ljudima sam shvatio da se mnogi vise ne daju prevariti.CP ce biti najprijatnije iznenadjenje sljedecih izbora.Zivi bili pa vidjeli.
hit00

18. 05. 2017 - 16:18

Jesu se uplasili od vas nema dalje
Bajro

19. 05. 2017 - 15:36

Sve sto vodi nestanku DPS-s, dobro je za CG.
Novi komentar