Radionica za autorke dokumentarnih filmova, novi segment UnderhillFesta

U okviru 8. izdanja UnderhillFesta, koje će biti priređeno od 7. do 15. juna, organizatori pokreću novi segment festivala posvećen razvoju projekta za autorke dugometražnih dokumentarnih filmova iz regiona.
Objavljeno: 17. 05. 2017 - 23:58 Promjenite veličinu teksta: A A A
Radionica za autorke dokumentarnih filmova, novi segment UnderhillFesta

Osmi UnderhillFest počinje 7.juna 2017. godine i traje do 15. juna.

- Program se zove RAD - radionica za autorke dokumentarnih filmova, a sastoji se od intenzivnih trodnevnih predavanje sa renominarnim mentorkama i radu na razvoju prijavljenog projekta. Na konkurs se mogu prijaviti autorke iz regiona nekadašnje Jugoslavije čiji je projekat u ranoj fazi razvoja. Uslov je da se radi o debitantskom ili drugom ostvarenju - preciziraju iz Underhill Festa.

Za učešće u programu biće izabrana tri projekta. Na kraju radionice, najbolji projekat biće nagrađen iznosom od 500 eura koje dodjeljuje NVO Centar za ženska prava iz Podgorice, kao partner UnderhillFesta i nosilac programa U fokusu.

Radionice su koncipirane kao trodnevni intenzivni rad, kolektivni i samostalni, sa mentorkama, sa kojima bi autorke radile na pripremi projekta i njegovoj razradi, a biće organozovane tokom 8. UnderhillFesta - 12, 13. i 14. juna.

Zainteresovani treba da pošalju prijave sa kratkom biografijom i sinopsisom filma do 1. juna na adresu:  [email protected].

- Autorke izabranih projekata će biti kontaktirane najkasnije do 5. juna. Festival snosi troškove puta i boravka za učesnice programa. Program je okrenut autorkama iz regiona, čime bi željeli da ojačamo prisustvo žena u kinematografiji i učinimo vidljivijim ženski doprinos kulturi i temama od značaja za društvo u kojem živimo. Program realizujemo uz prodršku Fondacije Petrović Njegoš i NVO Centar za ženska prava - ističu iz podgoričkog festivala.

Komentari: 0

Novi komentar