EKIP da „natjera“ mobilne operatere da povećaju brzinu interneta

EKIP treba da „natjera“ mobilne operatere da poboljšaju kvalitet usluga, povećaju brzinu interneta, jer crnogorski građani za istu cijenu dobijaju mnogo manje od evropskih, zaključeno je na konsultativnom saslušanju osam kandidata za izbor dva člana Savjeta EKIP-a.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
EKIP da „natjera“ mobilne operatere da povecaju brzinu interneta

Predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju i poslanik SD dr Vujica Lazović je kazao da će na nekoj od narednih sjednica poslije praznika odlu- čiti koja će dva kandidata predložiti parlamentu.

Kandidati su ocijenili da EKIP i članovi njegovog Savjeta moraju biti stručni, nezavisni i otporni na sve političke uticaje. Kandidat Šefkija Murić smatra da ovaj sektor mora biti u funkciji razvoja ekonomije, digitalizacija u narednom periodu treba da bude visoko na listi prioriteta, a zaštita potrošača mora biti ispoštovana do kraja.

Zoran Sekulić kaže da će, ukoliko bude izabran, nastojati da EKIP radi onako uspješno kao što je radila dok je on bio direktor.

– U momentu osnivanja i imenovanja mene za direktora Agencije postojala su tri operatera, a danas 70. To najbolje govori o razvoju tržišta. Za vrijeme dok sam bio direktor EKIP je u budžet države prenijela 130 miliona eura. Lani smo od prodaje frekvencijskih opsega u budžet prenijeli preko 50 miliona eura. Uprkos pritiscima od sudova, Ministarstva, Vlade, ali i Odbora, Agencija je sve sporove koji su bili blizu 10 miliona eura uspješno završila isključivo mojom zaslugom – kazao je Sekulić i dodao da je EKIP prepoznat kao zaštitnik interesa korisnika.

Velibor Šaban smatra da razvoj EKIP treba da bazira na daljoj digitalizaciji i širokopojasnom internetu na cijeloj teritoriji države.

– Treba se bazirati na 4G razvoju i boljoj povezanosti sa susjedima i Italijom. Trebali bi da se pridružimo romingu Evrope – kazao je on.

Opširnije u Pobjedi...

Komentari: 3

borislav radovic

18. 05. 2017 - 08:16

g-din sekulica imenovati hitno sa glavnog drzavnog odvjetnika,ako su ovakve njegove zasluge za crnu goru kao sto kaze ili u najmanju ruku za predsjednika vlade...javnosti je ostao duzan da saopsti...sto je propustio da uradi..na kraju predlazem da ga izaberu za dozivotnog direktora ....ekip
Dragan

18. 05. 2017 - 08:50

Za pocetak ekip neka natjera telenor da da neogranicen internet u novim postpejd paketima,sada ga potpuno ukidaju nakon max brzine.
Oni su sramota

18. 05. 2017 - 13:16

Imamo daleko majgori, a najskuplji internet u regionu. Sva tri operateru su po tom pitanju - bruka. Da ne navodim brojne primjere, namjerne kradje gradjana po ovom pitanju usluge. No ko te ovdje pita i za krupnije stvari. Ova tri operatera su dokaz da konkurencija uopšte ne mora da znači ni bolju ni kvalitetniju uslugu.
Novi komentar