Ljumović na međunarodnoj konferenciji u Zagrebu

Prof.mr Janko Ljumović, ministar kulture učestvovaće na međunarodnoj konferenciji „Perspektive razvoja nacionalnih kulturnih politika u kontekstu Evropske unije: kritički dijalozi“, koja će se održati u Zagrebu od 18. do 19. maja 2017.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 09:17 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ljumovic na medunarodnoj konferenciji u Zagrebu

Ministar Ljumović će govoriti na temu “Kapacitiranost kreativne klase za konstituisanje učinkovite nacionalne kulturne politike – linije odgovornosti: studija slučaja Crna Gora”, u okviru panela “Nacionalne kulturne politike u potrazi za vizijom, inovacijama i novim modelima upravljanja”.

Na panelu će, uz ministra Ljumovića govoriti i  dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministarka kulture Republike Hrvatske i Korina Suteu, savjetnica za kulturu i direktorica FilmETC-a, nekadašnja ministarka kulture Rumunije. Moderator panela će biti Robert Mankin, predsjednik mreže Kulturna akcija Evrope.

Konferenciju organizuje Institut za razvoj i međunarodne odnose Republike Hrvatske,u okviru projekta „EU kompetencije i nacionalne kulturne politike: kritički dijalozi“ i u fokus će staviti relevantne procese kulturne politike na nivou Evropske unije.

Cilj je da se okupljanjem donosioca odluka, istraživača i kulturnih djelatnika podstakne dijalog između različitih kulturno-političkih aktera, stavljajući u središte diskusije održivost kulture sa jedne strane, te sa druge činjenicu da održivi razvoj nije moguć bez kulture.

Kroz dvodnevnu diskusiju učesnici Konferencije će pokušati da daju odgovor na pitanje da li je došlo vrijeme za promjenu paradigme u kulturnim politikama i koji su mogući smjerovi njenog razvoja. 

Komentari: 0

Novi komentar