Malaga u dilemi pred duel sa Realom - pobijediti ili izgubiti?

Odluka o šampionu Španije pašće tek u posljednjem kolu Primere u neđelju uveče, a oči cjelokupne svjetske javnosti biće uprte ka Malagi i čuvenoj La Rosaledi na kojoj gostuje lider Real iz Madrida.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 09:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pošto Kraljevski klub ima tri boda prednosti nad Barselonom na tabeli, jasno je da je potreban poraz ekipe Zinedina Zidana kako bi im Katalonci preoteli titulu. Malaga nije mačji kašalj, pobijedila je nedavno na svom terenu upravo Barselonu sa 2:0 i time joj faktički izbila tri boda, a da li će im sada uzvratiti?

Zanimljivo je da se fudbaleri sa juga Španije nalaze u zanimljivoj situaciji, neko bi rekao vin-vin, ali je ona malo i pitanje časti i morala. Jer, kakav god ishod meča sa Realom da bude, Malaga će sigurno napuniti kasu, samo je pitanje šta joj je draže. Pobjeda za čast ili poraz.

Naime, prema propozicijama u Primeri, svaki klub koji završi u top 10 na tabeli dobija automatski bonus od 600.000 eura. Da bi se Malaga našla u tom društvu potrebna joj je samo pobjeda nad Realom, a teško da bi do te premije mogli i remijem.

S druge strane, ne treba zaboraviti ni klauzulu iz ugovora o prodaji Iska kada je između čelnika Reala i Malage dogovoreno da madirdski tim uplati 1.000.000 eura bonusa čim se sjajni vezista okiti šampionskom titulom u bijelom dresu, pa ispada da baš Malaga stoji sama sebi na putu od te premije.

Dakle, na jednoj strani 600.000 eura i moguće poštovanje cijelog fudbalskog svijeta na fer-pleju, a na drugoj je nešto veća lova koja će im svakako lijepo doći za popunu klupskog budžeta.

Komentari: 0

Novi komentar