Za kladioničare nema sumnje: Tramp uskoro leti iz Bijele kuće!

Kladioničari s obje strane Atlantika masovno ulažu novac kladeći se na to hoće li Donald Tramp uspjeti da izgura čitav mandat na mjestu predsjednika SAD, prije svega zbog učestalih skandala u prva četiri mjeseca u Bijeloj kući.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 14:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Onlajn kompanija "PredictIt", koja se bavi predviđanjem političkih dešavanja, ističe da je zabilježen rekordan priliv uplata tokom protekla dva dana na opkladu koja glasi: Hoće li Tramp biti opozvan 2017?

U posljednja 24 sata primljeno je više od 100.000 uplata, a "Gardijan" to pripisuje činjenici da je u javnost procurila vijest da je Džejms Komi, bivši direktor FBI kojeg je Tramp otpustio, napisao bilješku u kojoj stoji da je američki predsjednik od njega zahtijevao da okonča istragu o vezama Rusije i administracije Bijele kuće, prevashodno bivšeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina.

U jednom trenutku u srijedu ujutru, vjerovatnoća da će Tramp biti opzvan je porasla, i sada prema procjenama kladioničara iznosi 33 posto, što je ogroman skok u odnosu na 7 procenata koliko je iznosila prošle sedmice. Krajem dana, ipak, vjerovatnoća o impičmentu je skliznula na 27%.

"PredictIt" vode kuća za politički konsalting "Aristotel" iz Vašingtona i univerzitet Viktorija iz Velingtona na Novom Zelandu (svi korisnici "PredictIt-a" su registrovani američki glasači).

Britanska kladionica "Pedi Pauer Betfer" ističe da je položeno više od 5.000 funti opklada na Trampov rani odlazak sa vlasti svega nekoliko sati nakon što je otpustio Komija.

Komentari: 0

Novi komentar