Derbi otkazan zbog namještanja, igrač sve priznao!

Švedska javnost je u šoku nakon što je tamošnji fudbalski savez otkazao derbi između IFK Geteborga i AIK-a zbog navodnog pokušaja namještanja utakmice.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 14:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ovo je ozbiljan napad na švedski fudbal. Nikada, nikada nećemo dozvoliti da se tako nešto dogodi", kazao je glavni sekretar Švedskog fudbalskog saveza (SVFF) Hakan Sjostrand.

SVFF je otkazao utakmicu nakon dojave da je jednom igraču AIK-a ponuđena znatna suma novca kako bi 'pomogao' da njegova ekipa upiše poraz.

Neimenovani igrač AIK-a je obavijestio svoj klub da je u srijedu pozvan na razgovor na kojem mu je ponuđen veliki novčani iznos kako bi namjestio susret. AIK je o svemu obavijestio Savez koji je, u dogovoru sa klubovima i policijom odložio utakmicu.

"Glavno zadfatak je da utakmice moraju biti sigurne i moraju se odlučiti na sportskim terenima. Prema informacijama koje posjedujemo ne možemo garantovati da će se utakmica između IFK-a i AIK-a odlučiti na terenu", poručili su iz SCFF-a.

Švedski fudbalski savez je zajedno sa policijom pokrenuo istragu. Nakon devet kola IFK Geteborg se nalazi na 11. mjestu tabele sa 10 bodova, dok je AIK šesti sa četiri boda više.

Komentari: 0

Novi komentar