Stotenberg: NATO neće u rat protiv Islamske države

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da države članice Alijanse diskutuju da li treba da se pridruže koaliciji koja se bori protiv Islamske države.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 14:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Međutim, on insistira da sam NATO neće slati trupe u borbu protiv islamista, prenosi AP. Agencija navodi da je Stoltenberg kazao da "nikakva odluka nije donijeta".

"Diskusija je u toku", naveo je on novinarima u Briselu i istakao da "apsolutno ne dolazi u obzir da NATO krene u borbene operacije". 

AP navodi da se očekuje da predsjednik SAD Donald Tramp tokom susreta sa predsjednicima država i vlada Alijanse u Briselu, 25. maja, izvrši pritisak na NATO kako bi Alijansa učinila više u vezi sa borbom protiv ekstremista u Siriji, Iraku i Avganistanu. 

Agencija podsjeća da NATO podržava koaliciju koja se bori protiv Islamske države obukom trupa i izviđanjem iz vazduha, ali da članice Alijanse ne žele da se sam NATO bori protiv islamista.

Komentari: 6

ma`nu sabljom .....

18. 05. 2017 - 16:14

Treba poslat Crnogorce-vivase pod komandom serdara .... da se dokazu kao novi clan i da donesu ..... u Brisel na dar sultanu .
Crnogorac

18. 05. 2017 - 21:31

Ako treba tu smo da tučemo te Zebeke (Sirijce) ka' vazda! Zašto da ne i pokazali bi se dobro, kao u II Svjetskom ratu kad smo bili udarna pesnica Titove vojske. Smrt fašizmu!!!
Prpa bato a ?!

18. 05. 2017 - 16:19

...... samo viknu "alah akbar" i ne zale zivot a protiv njih ograniceni placenici iz socijalno najnizih slojeva nemaju sanse . Primjer Avganistan . Uprkos nevjerovatnoj tehnickoj nadmoci ne smiju izac iz onih baza bez u konvojima zablindirani i sa vazdusnom zastitom.
.

18. 05. 2017 - 21:26

Ne, ali im je specijalnost samarcina cetnicima. Jos vi bronzin zvoni
Crnogorac

18. 05. 2017 - 21:34

Nemoj da miješaš ISIS i slične sa talibanima i narodom Avganistana. To je nešto posve drugo. Prpa je samo kod Srba, trenutno od Rusa, ranije od četnika, a prije toga od Turaka. Vazda su Srbi bili robovi nekakvih strahova, to je za žaljenje ali jeste tako
Ilija

18. 05. 2017 - 23:16

Zvaničnici se i dalje uzdržavaju da priznaju da je ovo, u biti, rat civilizacija i da tamošnji narod, u suštini, podržava takav način života. Kada bi to priznali izgubili bi pravo na intervenciju (ako su demokrate) a to, opet, stvara novi problem domicilnih i emigriranih muslimana u zemljavama zapada. Izgleda da su i oni, u dubini svoje duše, pristalice nekakvog novog kalifatsko-islamskog uređenja države. Da nije tako i da su oni u suštini demokrate podržali bi prava hrišćana u državama sa većinskim islamskim stanovništvom. Ovako, hrišćani su u njima gotovo istrijebljeni a pripadnici muslimanske vjerosipovijesti se ljudskih prava sjete tek kad dođu u neku od država razvijene demokratije.
Novi komentar