Golman Bajern Minhena okačio kopačke o klin

Treći golman u gigantu kakav je Bajern Minhen, Tom Štarke procijenio je da mu je bilo dosta i objavio da će na kraju ove sezone završiti igračku karijeru.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 20:50 Promjenite veličinu teksta: A A A
Golman Bajern Minhena okacio kopacke o klin

Kako navode njemački mediji, ostaće u bavarskom klubu kao trener golmana što je funkcija koju je i do sada povremeno obavljao, mada nezvanično.

Na mjestu trećeg golmana Bajerna zamijeniće ga 17-godišnji Kristijan Frihtl, proizvod omladinske škole. Sven Ulrih, drugi izbor Bavaraca, zamoljen je da ostane i sljedeće sezone, iako je prethodno bio najavljen rastanak. Ipak, kako je Bajern finiš tekuće sezone dočekao sa dva povrijeđena golmana, shvatili su u Minhenu da im je Ulrih i te kako potreban za dalje.

Štarke je, naime, u Bajernu zarađivao nešto više od 235.000 eura po utakmici! Ne zato što je bio plaćen po meču, već zato što taj iznos dobijamo kada njegovu neđeljnu platu od za uslove na Alijanc Areni skromnih 520.000 neđeljno podijelimo sa 11 utakmica na koliko je branio za ovih pet sezona u Bajernu.

Redom, u prvoj četiri, u drugoj još tri, pa u naredne dvije ama baš nijednu, te u ovoj tekućoj još dva puta je Štarke bio na gol liniji. U Minhen je došao bez odlikovanja, za pet godina ih je za vrat okačio čak 13.

Više trofeja nego utakmica...

Komentari: 0

Novi komentar