DPS: Nema prijevremenih izbora

Očigledno da se crnogorskoj opoziciji, kao djeci u vrtiću, svaki čas moraju predočavati činjenice kako bi shvatili realnost u kojoj žive, saopštio je DPS.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 20:33 Promjenite veličinu teksta: A A A
DPS: Nema prijevremenih izbora

"Dakle, redovni parlamentarni izbori održani 16. oktobra 2016. godine održani su u fer i demokratskoj atmosferi, a na njima je Demokratska partija socijalista Crne Gore dobila većinsko povjerenje građana da sa tradicionalnim koalicionim partnerima formira vlast. To su potvrdile sve nadležne državne institucije, kao i međunarodne posmatračke misije u svojim izvještajima", navodi se u saopštenju.

 

DPS navodi da su rezultate izbora potvrdile i crnogorske opozicione partije, prihvatajući poslanička mjesta koja su im pripala u Parlamentu. To što su ponovo poraženi i što se njima ne dopadaju rezultati izbora, nije ni zakonski ni bilo kako drugačije utemeljen razlog za ponavljanje izbora. Takođe, nasijedanje na zapaljivu retoriku Demokratskog fronta i oslanjanje na to da će oni nasilnim putem završiti posao za čitavu opoziciju, pokazalo se kao uzaludna rabota.

„Vrlo dobro shvatajući da će se dio opozicionih partija ugasiti do narednih parlamentarnih izbora ako nastave sa bojkotom, opozicionari se svim silama trude da dokažu postojanje političke krize u Crnoj Gori, ne bi li ih legitimno izabrana vlast stalno molila da se vrate u Parlament ili uđu u Vladu. Prošlo je sasvim dovoljno vremena od izbora i upućeno im je mnogo poziva da se vrate radu i dijalogu kroz institucije sistema. I izvršna i zakonodavna vlast imaju neuporedivo važnijeg posla od stalnog dozivanja opozicije da se vrati obavezama koje su im povjerili građani Crne GoreW, kaže se u saopštnju.

DPS zaključuje da će opozicione partije će račune za svoj nerad polagati upravo onima koji su im svojim glasovima omogućili da ne rade apsolutno ništa za interese građana i države, a da za takav neodgovoran odnos uredno primaju  plate od novca tih istih građana koje ignorišu.

 

Komentari: 7

Razlozi molimo

18. 05. 2017 - 21:24

Neka neko navede precizne razloge zasto bi bilo prijevremenih izbora.
Evo ti jedan razlog

18. 05. 2017 - 23:04

Svi dosadašnji su pokradeni, a poslednji još pride održani na dan kad je tužilaštvo preko sredstava informisanja izjavilo da je tog dana planiran državni udar, hapšenje i ubistvo premijera. Najneregularniji izbori do sada.
milica

19. 05. 2017 - 07:38

Sav svijet vidi i zna da su bili regulari, osim vas četnika. Vi još nijeste priznali ni rezultat II Svjetskog rata i skinuli oznake kolaboracionističkog pokreta, a ne danas kad je sve dozvoljeno da to uradite. Otkačili ste Mandu i Kneževića, prikačili se malom od Zete- Bečiću i opet urušavatae Crnu Goru. I normalno je da oni koji gube decenijama, traže krivce u drugome...Jedino da nas koji smo većina istrijebite, kao što ste naumili, pa da pobijedite....i da bude regularno...
Lale

18. 05. 2017 - 22:28

A zasto se onda DPS uzurbano sprema za izbore na jesen?
kole

18. 05. 2017 - 23:24

Kako fer i demokratski-zar nije bio pokusaj drzavnog udara?!
muki

18. 05. 2017 - 23:25

Vi ocete da nas sludite partijo nasa-jesu li bili fer i demokratski ili je bio pokusaj drzavnog udara?!Daj odlucite se,da znamo sto da pricamo po kafana i saucesca?!
Pedja

19. 05. 2017 - 06:14

Gdje ima dima ima i vatre.Vjerovatno ce biti prijevrenenih izbora.
Novi komentar