Vučelić: Poskupljenje vode nije udar na budžet

Direktor podgoričkog Vodovoda, Vladan Vučelić, ustvrdio je kako najavljeno poskupljenje vode od 22 odsto, neće biti udar na budžet građana.
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 20:49 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vucelic: Poskupljenje vode nije udar na budzet

On je gostujući na Tv Vijesti odbacio optužbe opozicije da se iza poskupljenja krije neodgovorno upravljanje i partijsko zapošljavanje, ali nije odgovorio na pitanje kakva je struktura zaposlenih.

Navodi primjer da je prosječan aprilski račun u stambenim zgradama 5,8 eura. Sa prosječnom potrošnjom od devet kubika, račun bi nakon poskupljenja trebalo da bude uvećan oko 70 centi.

"Ako je to udar na budžet, onda moram konstatovati da se sa tim apsolutno ne slažem", kazao je Vučelić.

Opozicija je ovim povodom tražila vanrednu sjednicu parlamenta.

Vodovod optužuju za neodgovorno upravljanje i partijsko zapošljavanje, jer broj zaposlenih za tri i po godine porastao sa 390 na 560.

"Ovo preduzeće ima po našem mišljenju, optimalan broj zapošljenih", odgovorio je Vučelić.

Ukoliko voda poskupi, Vodovod bi godišnje trebalo da dobije više od 1,7 miliona eura.

“Novac će ići za održavanje sistema, u ovom nivou kvaliteta tog sistema koji obezbjeđuje dugotrajnu sigurnost napajanja svake kuće u Podgorici kvalitetnom vodom", kazao je Vučelić.

Vučelić priznaje da i dalje postoje poblemi naplate i posebno krađa vode, naročito u nekim prigradskim naseljima, a ovako objasnjava zasto vodovod vec decenijama tome ne moze da stane u kraj

"Zato što se ne samo sekundarni, nego i primarni cjevovodi nalaze u privatnim imanjima, za koje mi nemamo pristupa čak i kada su havarije", kazao je direktor Vodovoda.

Iz Vodovoda ponavljaju da će i sa ovim poskupljenjem, voda u Glavnom gradu biti najjeftinija u Crnoj Gori.

IZVOR: TV Vijesti

Komentari: 6

Draško

18. 05. 2017 - 21:02

Mnogo si ti pametan: poskupljenje nije udar na budžet! Nije na budžet vodovoda i države, ali na budžet nas građana itekako jeste. Samo još treba da kažeš: U Evropskoj uniji cijene su daleko više... to bi bio krajnji cinizam. Sve inflacije potiču od države, državna preduzeća su generator inflacije. Zamislite, skoro četvrtinu cijene poskupljuje voda, koja je prirodno dobro dato ljudima džabe!
cikotić

18. 05. 2017 - 21:28

Ne no na mozak.
MONOPOLISTI

18. 05. 2017 - 22:42

UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ilija

18. 05. 2017 - 23:07

Voda u PG se, onako neprerađena, pod pritiskom sipa u vodovodne cijevi. Znači ne prolazi ni kroz kakvu filtraciju ili neki drugi tehnološki postupak koj bi je učinio skupljom. Mogu zamisliti da je PG voda manje čista i da je treba tretirati na način kako se to radi u Zagrebu, Beogradu... ili nekom drugom gradu kojeg priroda nije tako bogato častila, kolika bi joj cijena bila. Mislim da bi se izjednačila sa cijenom nafte. Naravno pod uslovom da gosopodin Vučelić bude na čelo te firme.
Željko

18. 05. 2017 - 23:19

Šta ćemo mi koji plaćamo paušal po zgradama? Zadnji mi je račun bio 25 eura a predzadnji 20 eura Katastrofa!
I nije

19. 05. 2017 - 00:55

nije udar na njegov budžet.
Novi komentar