Američki ambasador u Beogradu: Informer je najobičniji 'ološ'

Vijest lista "Informer" da je planirano stopiranje pregovora Srbije sa EU, jer se pojedinim zvaničnicima ne dopada kako Aleksandar Vučić vodi zemlju, potpuna je laž, izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, prenosi "Tanjug".
Objavljeno: 18. 05. 2017 - 22:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Oprostite što to kažem, ali to nije jedina laž koju sam čitao u Informeru i vjerovatno neće biti ni posljednja. Imate informacije na bazi izvora za koje ja nemam pojma šta su. Informer je najobičniji 'ološ', što kaže vaš premijer", rekao je Skot novinarki Informera.

Mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama, a Informer, prema njegovom mišljenju – toga nema. "Ja ne vidim činjenice, samo laži. Hvala lijepo", rekao je Skot.

Glavni urednik Informera Dragan Vučićević pozvao je ambasadora Skota da se javno izvini tom dnevnom listu i najavio da će ga, u suprotnom, advokatski tim Informera tužiti nadležnim sudovima u Srbiji i SAD, prenosi Beta.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da će Ministarstvo spoljnih poslova reagovati povodom izjave američkog ambasadora.

"To je neprihvatljiv odnos prema novinarima. Niko nema prava da se tako odnosi prema medijima, a najmanje strane diplomate", rekao je Dačić u izjavi za Informer.

.

IZVOR: RTS

Komentari: 2

Za nisu olos?

18. 05. 2017 - 22:27

Zar nisu lazovi? Znaci istina nije bitna u zemlji Serbiji? Blago vama.
Striko Joko-1

19. 05. 2017 - 07:31

E viđi čuda neviđenoga.Dačić kaže da će MIP reagovati podvodom izjave američkog ambasadora. Malo je to. Hitno treba povući ambasadora Srbije u SAD-u na konsultacije. A vi gospodo koji prenosite ovu vijest sa RTS-a, da li ste se ikada javno upitali što je to radio Informer u Crnoj Gori. I što radi Beba Popović u Crnoj Gori. To je bilo i ostalo zastiđe novinarstva i novina u Crnoj Gori, a nijesu jedini. I ološ i smeće, u svakom smislu. I što sad, kao mediji, nezavisni čoče, profesionalni i nepristrasni, zaštićeni zakonom ka međed. kako dan ne. Časnim i poštenim novinarima, profesionalcima, skidam kapu za sva vremena. A đe vam je onaj fini glavni i odgovorni urednik Informera za CG. Da nije, ne dao Bog, na bijelom hljebu.
Novi komentar