Saradnja CG i Italije: Izgradnja Eko-efikasne zgrade u Podgorici

U cilju intenziviranja aktivnosti predviđenih u okviru projekta izgradnje Eko-efikasne zgrade u Podgorici, delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma i Direkcije javnih radova boravi u radnoj posjeti Republici Italiji.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 08:26 Promjenite veličinu teksta: A A A
Saradnja CG i Italije: Izgradnja Eko-efikasne zgrade u Podgorici

Juče, prvog dana posjete održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine, kopna i mora Republike Italije, prilikom čega su razmijenjene informacije o ključnim tekućim aktivnostima u okviru realizacije projekta, sa fokusom na definisanje prioritetnih aktivnosti u narednom periodu.  

Naime, glavna aktivnost na sastanku u Rimu predstavlja izrada tenderske dokumentacije za II fazu izgradnje Eko-efikasne zgrade. Takođe, tokom drugog dana radne posjete planirano je revidovanje Plana rada, na osnovu čega će se pristupiti realizaciji koraka ključnih za implementaciju projekta koji je potvrda unapređenja bilateralne saradnje Crne Gore i Republike Italije u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Izgradnja Eko-efikasne zgrade u Podgorici predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u okviru bilateralne saradnje dviju država, a njegova realizacija biće dodatan impuls njenom unapređenju.

Komentari: 0

Novi komentar