Tramp ogorčen zbog izbora Milera za istragu protiv njega

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da imenovanje bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savjetnika za nadzor savezne istrage o navodnoj koordinaciji izmedju Rusije i njegove predizborne kampanje predsjednika "povredjuje našu zemlju strašno" i pokazuje koliko su zapravo SAD podjeljenje.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 09:20 Promjenite veličinu teksta: A A A
Tramp ogorcen zbog izbora Milera za istragu protiv njega

"Vjerujem da povredjuje našu zemlju strašno, jer pokazuje da smo podeljena, izmešana i neujedinjena zemlja", rekao je Tramp, prenosi Rojters.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše postavljanje bivšeg direktora FBI za specijalnog savjetnika.

Kako je AP ranije prenio, imenovanje je uslijedilo u vrijeme dok demokrate sve glasnije pozivaju da se neko izvan Ministarstva pravde bavi tom politički obojenom istragom. Ministarstvo pravde saopštilo je da je Miler podneo ostavku u privatnoj advokatskoj firmi kako bi mogao da preuzme posao specijalnog savjetnika.

Miler je imenovan za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, poslije čega ga je na tom mjestu zamenio Džejms Komi.

Predsjednik SAD Donald Tramp je prošle nedjelje smjenio Komija sa mjesta direktora FBI-ja, koji vodio istragu o navodnoj umešanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Imenovanje Milera usledilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao da mu je Tramp na sastanku u Beloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu, što je Bijela kuća negirala.

blic.rs

Komentari: 0

Novi komentar