Podgorica sjutra obilježava Svjetski dan Zdravih gradova

Glavni grad Podgorica ove godine se pridružuje proslavi 20. maja, Svjetskog dana zdravih gradova.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 09:56 Promjenite veličinu teksta: A A A
Podgorica sjutra obiljezava Svjetski dan Zdravih gradova

“Na ovaj način Grad želi da još jednom iskaže svoje opredjeljenje da pitanja zdravlja i zaštite životne sredine budu stavljena u fokus  kako bi se integrisala u različite sektorske politike”,saopšteno je iz Glavnog grada.

Ključne teme EU Strategije Zdravlje 2020 odnose se na sinergijski i sveobuhvatni pristup zdravlju a naročito u dijelu brige o ranjivim grupama stanovništva, zdravstvenim sistemima u smislu jednakosti u zdravlju, suočavanja sa zdravstvenim izazovima današnjice, te stvaranju otpornih zajednica.

Želeći da na pravi način uspostavi platformu koja će ujediniti napore svih subjekata koji djeluju na ovom polju, Glavni grad je započeo izradu Strategije unapređenja zdravlja i dobrobiti našeg grada. Svoj doprinos opisanoj aktivnosti daće predstavnici državnih i lokalnih institucija i organa, ali i građani kroz razne oblike uključivanja.

Izrada Strategije je nastavak aktivnosti koje Grad sprovodi, kao punopravni član Evropske mreže zdravih gradova.

Dobro zdravlje je od suštinskog značaja za ekonomski i društveni razvoj i predstavlja osnovnu brigu u životu svakog pojedinca, porodica i zajednica u cjelini.

Komentari: 0

Novi komentar