Rezultat istrage: Kris Kornel izvršio samoubistvo

Pjevač i basista bendova "Soundgarden" i "Audioslave", Kris Kornel objesio se, zaključak je, nakon istrage, patologa iz Detroita.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 10:33 Promjenite veličinu teksta: A A A
Rezultat istrage: Kris Kornel izvrsio samoubistvo

Portparol policije saopštio je da je pjevač pronađen sa trakom oko vrata, a kancelarija patologa navodi da konačan izvještaj autopsije još
nije završen.

Portparol policije u Detroitu rekao je za Bi-Bi-Si da je policija primila poziv nakon ponoći. 

"Pronađen je na podu kupatila, pozvane su naše medicinske ekipe i on je proglašen mrtvim na licu mjesta", rekao je on. 

Prema njegovim riječima, Kornela je pronašao porodični prijatelj kada je otišao "da ga provjeri" i ugledao ga na podu kupatila. 

Kornelov portparol Brajan Bamberi ranije je njegovu smrt nazvao "iznenadnom i neočekivanom" i rekao da su njegova supruga i porodica u šoku.

Kornel je bio pjevač i jedan od osnivača izuzetno popularnog grandž pokreta u Sijetlu tokom devedesetih, kada je formirao „Saundgarden", grupu najpoznatiju po hitovima Black Hole Sun i Spoonman.

Nakon raspada „Saundgardena" 1997. godine (koji se ponovo okupio 2010. godine), Kornel je samostalno nastavio muzičku karijeru. 

Zajedno sa Tomom Morelom iz "Rage Against The Maćine", Timom Komerfordom i Bredom Vilkom osnovao je „Audioslejv" 2001. godine.

Sa novom supergrupom nastavio je da niže hitove, poput Like A Stone, Be Yourself i Show Me How To Live.

Kornel je bio filantrop - pokrenuo je Kris i Viki Kornel fondaciju kako bi podržavao djecu sa poteškoćama, uključujući i beskućništvo, siromaštvo, zlostavljanje i zanemarivanje. 

Komentari: 0

Novi komentar