Muzej novca obilježio 18. maj Međunarodni dan muzeja

Muzej novca na Cetinju obilježio je juče Međunarodni dana muzeja, otvaranjem izložbe „Crne Gora – ekološka država kao motiv na novcu“. Izložbu je organizovao Muzej novca – CBCG, u saradnji sa Srednjom likovnom školom ''Petar Lubarda'' sa Cetinja, čiji učenici su pripremili radove na temu izložbe, vizuelno oblikujući novac kroz kombinaciju crteža, akvarela, digitalno dizajniranih kompozicija i vajarskih radova.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 11:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Direktor Trezora CBCG Todor Cicmil otvorio je izložbu, a direktor Muzeja novca Miodrag Kirsanov je uručio nagrade za najbolje radove, kao i zahvalnice svim učesnicima konkursa. Prvu nagradu osvojila je Zorana Đukić, drugu su ravnopravno podijelili Aleksa Vuksanović i Mila Stojanović, dok je treća nagrada pripala Marku Bulatoviću.

195muzej2

„Bogatstvo i jedinstvenost crnogorskog prirodnog i kulturnog nasljeđa, obavezuje sve, a posebno vas, mlade generacije, da ga čuvate i njegujete, a ova izložba je i dokaz da to i činite, i to na najljepši način, kroz izraze svoje kreativnosti i kroz svoj nesporni talenat“ – istakao je g. Cicmil u svom obraćanju srednjoškolcima.

Kroz ovakve i slične akcije, Muzej novca, odnosno CBCG njeguje edukativnu komponentu i nastoji podržati finansijsku edukaciju, odnosno jačanje finansijske pismenosti kod djece i mladih.

195muzej3

Komentari: 0

Novi komentar