Posljednja pjesma koju je Kris Kornel otpjevao bila je o smrti

Pjevač benda Soundgarden Kris Kornel izveo je pjesmu Led Zeppelina “In My Time of Dying” na koncertu u Detroitu, samo nekoliko sati prije nego što je izvršio samoubistvo, prenosi CNN.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 12:38 Promjenite veličinu teksta: A A A
Posljednja pjesma koju je Kris Kornel otpjevao bila je o smrti

“In my time of dying, I want nobody to mourn, All I want for you to do is take my body home. (Kada dođe vrijeme da umrem, ne želim da iko tuguje, sve što tražim je da odnesete moje tijelo kući)”, tako počinje tekst pjesme benda Led Zeppelin “In My Time of Daying” koju je Kornel izveo na posljednjem koncertu Soundgardena u Detroitu.

Tom pjesmom je koncert završen, a samo nekoliko sati kasnije, Kornel je pronađen obješen u hotelskoj sobi. Imao je 52 godine.

Džoi Mugan, koji je prisustvovao koncertu u Detroitu, rekao je za CNN da mu je Kornel izgledao čudno te večeru, ali da tada nije razmišljao o tome, jer je koncert jednostavno bio odličan.

Mugan je poslije koncerta uspio da uzme setlistu sa bine i interesantno je da na listi nema pjesme Led Zeppelina, već da je bilo predviđeno da se na bis izvede pjesma “Beyond The Wheel”.

1905kornel

 

Izvor: N1; Foto: Music Feeds

Komentari: 0

Novi komentar