Amerikanci razorili položaje sirijskih trupa, ima mrtvih (VIDEO)

Komanda Oružanih snaga Sirije potvrdila je informacije da je američka koalicija bombardovala pozicije sirijske vojske u gradu Tanfuu, javila je agencija SANA.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 13:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema riječima predstavnika komande, u napadu je poginulo nekoliko vojnika. Ranije je Pentagon saopštio da postoji vjerovatnoća da su u napadu poginuli sirijski vojnici.

Ministarstvo odbrane Sirije je saopštilo da su nedopustiva opravdavanja napada međunarodne koalicije na čelu sa SAD na pozicije sirijske vojske u Tanfuu.

Navedeno je da akcije koalicije pokazuju pravi cilj Zapada koji se realizuje pod izgovorom borbe protiv terorizma.

- Sirijska vojska realno ratuje protiv terorističkih grupa Nusra fronta i DAEŠ-a. Oni koji saopštavaju da ratuju protiv terorizma, treba da usmjere svoje napade na njih, a ne na jedinu legitimnu vlast koja se bori protiv terorizma zajedno sa svojim saveznicima i prijateljima - navodi se u dokumentu.

Američka vojska izvela je juče vazdušni napad na sirijsku miliciju, koja predstavlja prijetnju po SAD i sirijsku opoziciju koja uživa američku podršku na jugu zemlje, rekli su američki zvaničnici britanskoj agenciji.

Američka koalicija: Tačno je, izvršili smo napad

- Izvršen je napad. On je bio protiv provladinih snaga koje djeluju u blizini Tanfa. Ove provladine snage djelovale su u okviru utvrđene zone deeskalacije - rekao je Piter Kuk, portparol Pentagona.

1905sirija2

Prema njegovim riječima, „komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju prijetnju koalicionim snagama“.

Ranije je portal „Bazfid njuz“ saopštio da se napad koalicije dogodio u blizini Tanfa, gdje su američke i britanske specijalne snage trenirale sirijske pobunjenike u blizini granice sa Irakom i Jordanom.

Da li u Siriji bukti treći svjetski rat?

Dopisnik portala saopštio je da su sirijski pobunjenici smješteni sa američkim specijalcima u oblasti u čijoj se blizini takođe nalaze snage koje podržavaju sirijsku vojsku.

Matis: Ne povećavamo učešće u Siriji

Šef Pentagona Džejms Matis izjavio je da SAD ne namjeravaju da povećaju svoje učešće u oružanom sukobu u Siriji.

Koalicija na čelu sa SAD izvela je napad na sirijske provladine snage u oblasti Tanf u okviru utvrđene zone deeskalacije, rekao je za Sputnjik predstavnik Pentagona. Prema njegovim riječima, „komandant na terenu smatrao je da ove snage predstavljaju prijetnju koalicionim snagama“.

- Nećemo širiti naše učešće u građanskom ratu u Siriji, ali štitimo naše trupe - rekao je Matis, prenosi agencija AFP.

 

Izvor: blic.rs

Komentari: 0

Novi komentar