Bogdanović - Velijaj: Cetinje pozitivan primjer u regionu

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović susreo se juče sa gradonačelnikom Tirane Elionom Velijajem i tom prilikom sa albanskim kolegom razmijenio iskustva u vezi sa brojnim projektima koje realizuju dva grada.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 13:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gradonačelnik Bogdanović je upoznao gradonačelnika Velijaja sa ključnim projektima Prijestonice, posebno onim koji se odnose na otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje stranih investicija. On je kazao da je poseban akcenat stavljen na aktivnosti iz oblasti međunarodne saradnje, zahvaljujući kojoj je Prijestonica Cetinje, u prethodne četiri godine, ostvarila donacije od preko 19 miliona eura.

- Današnji sastanak bio je prilika i da razgovaramo o pravcima buduće saradnje dva grada, pri čemu smo identifikovali ključne oblasti u kojima ćemo zajednički djelovati u narednom periodu, kao što su projekti prekogranične saradnje koju možemo razviti na obostranu korist - kazao je gradonačelnik Bogdanović.

abct1

Gradonačelnik Tirane Elion Velijaj kazao je da mu je bilo zadovoljstvo ugostiti Gradonačelnika Cetinja i naglasio da je Cetinje pozitivan primjer u regionu na koji način se vodi lokalna samouprava.

- Bez obzira koje je veličine grad, dosta toga što funkcioniše u jednoj sredini može se implementirati u drugoj – kazao je Velijaj i dodao da mnogo toga što je urađeno na Cetinju, može biti uzor Tirani, kao što su, između ostalog, brojni infrastrukturni projekti. On je naglasio da željno očekuje uzvratnu posjetu, jer je, kako je kazao, Cetinje sinonim za moderno i novo.

abct2

Dva gradonačelnika su se usaglasila sa će ubuduće raditi na razmjeni mladih ljudi kako bi se u raznim oblastima mogla uporediti međusobna iskustva.

Gradonačelnik Bogdanović je učestvovao na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji pod nazivom “Pružanje javnih usluga u regionu Zapadnog Balkana“, koja se održava u Tirani.

Komentari: 3

Sto je ukus...

19. 05. 2017 - 14:49

Dje je fabrika cokolade
Blizanci

19. 05. 2017 - 15:05

Kako se liče, ka "od dva brata đeca"!
Pyer

19. 05. 2017 - 15:24

Brojni projekti sreca za Cetinjane eto rabote koliko hoces.Ajde gos Bogdanovicu nabroj bar dva lise asvaltiranja kakve ulicice.
Novi komentar