Marković sa direktorima uprava: Jača svijest o odgovornijem odnosu prema državi

Odlučnost Vlade Crne Gore da poveća fiskalnu disciplinu dala je rezultate kroz naplatu prihoda uvećanu za više miliona eura u odnosu na prošlu godinu i planove za ovu, ali i kroz promjenu svijesti obveznika da država mora da se poštuje i obaveze prema njoj pravovremeno izvršavaju, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i direktora Uprave carina Vladana Jokovića, Poreske uprave Miomira M. Mugoše i Uprave za inspekcijske poslove Božidara Vuksanovića i njihovih pomoćnika.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 13:41 Promjenite veličinu teksta: A A A
Markovic sa direktorima uprava: Jaca svijest o odgovornijem odnosu prema drzavi

Marković je pohvalio posvećenost uprava ovom cilju, ostvarene rezultate i ponovio da, u realizaciji nastojanja da svaki euro državnog novca pođe u državnu kasu, nema kompromisa niti povlašćenih.

1905markovic2

Ocjenjujući pozitivnim veći stepen međusobne koordinacije i saradnje, direktori su kazali da ostvaruju dobar kontakt i sa poslovnom zajednicom koja razumije napore države i kvalitetnije odgovara na zakonske obaveze i mjere koje nadležni organi sprovode na terenu.

Konstatujući jačanje autoriteta institucija, premijer je naveo da je besprekorna fiskalna disciplina važna jer na taj način država ima uslova da obezbijedi bolji poslovni ambijent, veće zapošljavanje, posebno mladih, bolje zdravstvo, obrazovanje ali i pravedniju socijalnu politiku.

1905markovic3

Na sastanku je zajednički konstatovana neophodnost boljeg strateškog promišljanja načina i organizacije rada kao i modernizacija sistema. Djelotvnornim je ocijenjeno kadrovsko podmlađivanje i istaknuta namjera da ubuduće fokus bude na zapošljavanju i profesionalnom usavršavanju mladih.

Komentari: 2

Sovereign

19. 05. 2017 - 17:03

Тачно ти је то радијаторе...
Nego

19. 05. 2017 - 20:58

Pa bogami treba da vam bude. Baš ste se dobro napunilinajveći dio vas, ali mnogi nijesu, no izgubili i ono malo što su imali.
Novi komentar