Nova repriza Šilingovog komada u Kraljevskom pozorištu

Komad „Dokle pogled seže“ koju je po autorskom tekstu režirao vodeći mađarski i evropski reditelj Arpad Šiling, biće večeras igrana u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ od 20 časova.
Objavljeno: 19. 05. 2017 - 15:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dramaturški tim predstave čine još Bence Biro i Kata Đarmati, asistent reditelja je Mirko Radonjić, muziku potpisuje Nina Perović, a uloge tumače Varja Đukić, Srđan Grahovac, Nada Vukčević, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Dejan Đonović, Jelena Simić i Aleksandar Gavranić.

- Komad je potpuno drugačiji od uobičajenog, prevashodno zbog načina na koji je nastao - najprije tekst, a onda i sam proces rada sa glumcima. Prije uobličavanja prvih ideja, dramaturzi su boravili u Crnoj Gori kako bi čuli priče o našoj stvarnosti, najturbulentnijim temama u zemlji. To je učinjeno kroz razgovor sa umjetnicima, psiholozima, sociolozima, istoričarima, nevladinim sektorom. Sa te pozicije, prepoznate su teme koje ćemo vidjeti u predstavi - tranzicija, nezaposlenost, politička korupcija, ogromni i pregaženi ideali, pitanje: ostati ili otići. Tokom improvizacija sa glumcima, Arpad Šiling je uz njihove komentare do kraja uobličio tekst – navodi se u najavi ove predstave.

Komentari: 1

Makarije

19. 05. 2017 - 17:49

Za 6 god. od kada je Dedovicka umjetnicki direktor Zetskog doma, ovo je predstava za koju se moze reci da je gledljiva, samo to i nista vise. A sto je sa prethodnih desetak premijera??? Od kojih je ona rezirala 5. Muka i jad... a sukob interesa ??? Najnovija premijera, ( Najokrutniji covjek) na drugoj reprizi, jedva da je pokupila 40- tak gledalaca iako je bio slobodan ulaz... Toliko o tome... dje je ministarstvo... odgovari li iko ikome??? Grehota, ili sto bi rekli cetinjani, greote
Novi komentar